Varmrökt laxbaguette med jordärtskockssoppa

4
0
Varmrökt laxbaguette med jordärtskockssoppa

Att äta en välsmakande middag behöver inte vara komplicerat eller ta oceaner av tid. Här serveras smakrik jordärtskockssoppa med nygräddade baguetter som du breder med pepparrotsfärskost och toppar med varmrökt lax och krispig sallad. Ät och njut!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2018

Varmrökt laxbaguette med jordärtskockssoppa

Ingredienser

2 portioner
1
surdegsbaguette
1
förp jordärtskockssoppa (à 425 g)
1 dl
mjölk
125 g
färskost pepparrot
125 g
varmrökt lax
1/2
huvudsallad
1
ask krasse

För alla

Innehåller laktos och mjölkprotein.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.

Gör så här

Tips

Smaksätt soppan med 1/2 tsk timjan (för 2 port).

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2546 KJ / 608 kCal
Fett 27 g
Salt 3.64 g
Kolhydrater 56 g
Protein 29 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept