Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Enkel

Varmrökt laxbaguette med jordärtskockssoppa

Att äta en välsmakande middag behöver inte vara komplicerat eller ta oceaner av tid. Här serveras smakrik jordärtskockssoppa med nygräddade baguetter som du breder med pepparrotsfärskost och toppar med varmrökt lax och krispig sallad. Ät och njut!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 37, 2018
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Grädda brödet enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Koka upp soppan och mjölken i en kastrull.
  4. Skär baguetten på längden och bred på färskosten. Bryt laxen i bitar och lägg den och salladen i brödet.
  5. Klipp krassen och strö på soppan och servera till baguetten.

För alla

Innehåller laktos och mjölkprotein.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.

Tips

Smaksätt soppan med 1/2 tsk timjan (för 2 port).

Ingredienser

Portioner: 2
  • 1 surdegsbaguette
  • 1 förp jordärtskockssoppa (à 425 g)
  • 1 dl mjölk
  • 125 g färskost pepparrot
  • 125 g varmrökt lax
  • 1/2 huvudsallad
  • 1 ask krasse
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2546 kJ / 608 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer