Varmrökt laxbaguette med jordärtskockssoppa
Att äta en välsmakande middag behöver inte vara komplicerat eller ta oceaner av tid. Här serveras smakrik jordärtskockssoppa med nygräddade baguetter som du breder med pepparrotsfärskost och toppar med varmrökt lax och krispig sallad. Ät och njut!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2018
Ingredienser
2 portioner
1 surdegsbaguette
1 förp jordärtskockssoppa (à 425 g)
1 dl mjölk
125 g färskost pepparrot
125 g varmrökt lax
1/2 huvudsallad
1 ask krasse
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2546 KJ / 608 kCal
Fett27 g
Salt3.64 g
Kolhydrater56 g
Protein29 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer