Varmrökt lax med pasta och haricots verts
En god rätt att äta, samt fin att titta på! Denna otroligt krämig och smakrika pasta, innehåller allt från varmrökt lax, till haricots verts och pärltomater. Toppa med mild och nötig mâchesallad, och hugg in!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 24 2019
Ingredienser
2 portioner
1/2 förp haricots verts (bönor) (à 150 g)
1 citron
250 g varmrökt lax
250 g färsk pasta (gärna tonnarelli)
150 g färskost vitlök & örter
2 1/2 dl béchamelsås
salt
peppar
1/2 påse mâchesallad (à 65 g)
200 g pärltomater
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3362 KJ / 804 kCal
Fett44 g
Salt5 g
Kolhydrater52 g
Protein47 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer