Varmrökt lax och potatissallad med kapris och citron
Än är sommaren inte över! Så laxa till det med varmrökt lax och en ljummen potatissallad. Addera rädisor och sockerärtor för extra krisp i salladen. Som en extra touch, strö över hyvlad ost.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 32 2018
Ingredienser
4 portioner
Potatissallad
900 g potatis
150 g sockerärtor
1 knippe rädisor
1/2 ask färsk dill (à 20 g)
1 dl grana padano
Dressing
1 citron
1 msk kapris
2 msk olivolja
salt
peppar
Till servering
1 huvudsallad
ca 500 g varmrökt lax
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2206 KJ / 528 kCal
Fett21 g
Salt2.29 g
Kolhydrater42 g
Protein39 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Mycket goda sommar smaker, mycket fräch och mättande
Tine
2018-07-24