Varmrökt lax med picklade senapsfrön

2
0
Varmrökt lax med picklade senapsfrön

Ett recept på varmrökt lax till julbordet, laxen serveras med kokta ägg och sallad. Rätten toppas med senapsfrön som blivit rödbetspicklade. Enkelt, vackert och ljuvligt gott!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2018

Varmrökt lax med picklade senapsfrön

Ingredienser

6 portioner

Rödbetspicklade senapsfrön

1 1/2 dl
vatten
1 dl
strösocker
1/2 dl
ättiksprit (12%)
2 dl
skalad riven rödbeta
2
påsar gula senapsfrön (à ca 35 g)
65 g
babyspenat eller mâchesallad
400 g
varmrökt lax
4
mjukkokta ägg

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: uteslut äggen.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 970 KJ / 232 kCal
Fett 13 g
Salt 1 g
Kolhydrater 4 g
Protein 23 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept