Varmrökt lax med picklade senapsfrön

Ett recept på varmrökt lax till julbordet, laxen serveras med kokta ägg och sallad. Rätten toppas med senapsfrön som blivit rödbetspicklade. Enkelt, vackert och ljuvligt gott!
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2018

Ingredienser
6 portioner
Rödbetspicklade senapsfrön
1 1/2 dl vatten
1 dl strösocker
1/2 dl ättiksprit (12%)
2 dl skalad riven rödbeta
2 påsar gula senapsfrön (à ca 35 g)
65 g babyspenat eller mâchesallad
400 g varmrökt lax
4 mjukkokta ägg
Gör så här
00:05:00
08:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi970 KJ / 232 kCal
Fett13 g
Salt1 g
Kolhydrater4 g
Protein23 g
Kommentar
Super gott sallad❤️
Nara
2023-06-21