Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Enkel

Varmrökt lax med picklade senapsfrön

Ett recept på varmrökt lax till julbordet, laxen serveras med kokta ägg och sallad. Rätten toppas med senapsfrön som blivit rödbetspicklade. Enkelt, vackert och ljuvligt gott!

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rödbetspicklade senapsfrön: Koka upp vatten, socker, ättiksprit och riven rödbeta. Sjud ca 5 minuter. Ta från värmen och låt svalna.
  2. Sila bort rödbetan och lägg i senapsfröna. Låt stå i kylen över natten eller minst 8 timmar.
  3. Lägg salladen på ett fat. Bryt laxen i bitar och fördela över. Halvera äggen och lägg på. Toppa med picklade senapsfrön utan lag. 

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: uteslut äggen.

Ingredienser

Portioner: 6
Rödbetspicklade senapsfrön
  • 1 1/2 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 1/2 dl ättiksprit (12%)
  • 2 dl skalad riven rödbeta
  • 2 påsar gula senapsfrön (à ca 35 g)
  • 65 g babyspenat eller mâchesallad
  • 400 g varmrökt lax
  • 4 mjukkokta ägg
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer