Varmrökt lax med picklade senapsfrön

Betyg 4.7 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Varmrökt lax med picklade senapsfrön

Ett recept på varmrökt lax till julbordet, laxen serveras med kokta ägg och sallad. Rätten toppas med senapsfrön som blivit rödbetspicklade. Enkelt, vackert och ljuvligt gott!

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2018

Varmrökt lax med picklade senapsfrön

Ingredienser

6 portioner

Rödbetspicklade senapsfrön

1 1/2 dl vatten
1 dl strösocker
1/2 dl ättiksprit (12%)
2 dl skalad riven rödbeta
2 påsar gula senapsfrön (à ca 35 g)
65 g babyspenat eller mâchesallad
400 g varmrökt lax
4 mjukkokta ägg

Gör så här

00:05:00
08:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.7 av 5.3 personer har röstat

Kommentar

Super gott sallad❤️

Nara

2023-06-21

Näringsvärde per portion

Energi970 KJ / 232 kCal
Fett13 g
Salt1 g
Kolhydrater4 g
Protein23 g

Testa liknande recept

Apelsinpicklad rödbeta
Betyg 3 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Skånsk senap
Betyg 3.6 av 5.11 personer har röstat
Receptet har 7 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Sill med senapskräm och krasse
Betyg 4.7 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Över 12 timmar att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Picklade rädisor
Betyg 4.2 av 5.24 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Köttbullar med rödbetskräm och syltlök
Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Glasmästarsill
Betyg 3.6 av 5.12 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad