Varmrökt lax med picklade senapsfrön

Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
1
Varmrökt lax med picklade senapsfrön

Ett recept på varmrökt lax till julbordet, laxen serveras med kokta ägg och sallad. Rätten toppas med senapsfrön som blivit rödbetspicklade. Enkelt, vackert och ljuvligt gott!

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2018

Varmrökt lax med picklade senapsfrön

Ingredienser

6 portioner

Rödbetspicklade senapsfrön

1 1/2 dl  vatten
1 dl  strösocker
1/2 dl  ättiksprit (12%)
2 dl  skalad riven rödbeta
2   påsar gula senapsfrön (à ca 35 g)
65 g  babyspenat eller mâchesallad
400 g  varmrökt lax
4   mjukkokta ägg

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: uteslut äggen.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat

Kommentar

Super gott sallad❤️

Nara

2023-06-21

Näringsvärde per portion

Energi970 KJ / 232 kCal
Fett13 g
Salt1 g
Kolhydrater4 g
Protein23 g

Testa liknande recept

Grov senap från Skåne
Betyg 3.5 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Picklade rädisor
Betyg 4.1 av 5.
20 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Picklad kålrabbi med citron och senapsfrön
Betyg 4.3 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Honungssenap med timjan
Betyg 3.5 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Picklade chilifrukter
Betyg 4.2 av 5.
30 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Inlagda kantareller
Betyg 4 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga