Varmrökt lax med rostad brysselkål och senapsgurka
![Varmrökt lax med rostad brysselkål och senapsgurka](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_234591/cf_259/varmrokt_lax_med_rostad_brysselkal_och_senapsgurka.jpg)
En svindlande smarrig rätt där huvudrollen redan är klar. Du rör bara ihop en dressing till gurkan, marinerar lök och rostar potadis och bryssekål i ugnen. Klart!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 17 2022
![Varmrökt lax med rostad brysselkål och senapsgurka](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_234591/cf_259/varmrokt_lax_med_rostad_brysselkal_och_senapsgurka.jpg)
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis (gärna amandine)
500 g brysselkål
1 msk olja
salt
peppar
1 rödlök
1/2 citron
1 tsk strösocker
2 krm salt
2 msk svensk senap
2 tsk honung
2 msk vatten
3 msk olja
1 förp färsk dill (à 20 g)
1 gurka
ca 500 g varmrökt lax
65 g mangold
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Tips
Krossa 1 tsk fänkålsfrö eller kummin (för 4 port) och blanda med potatisen.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2978 KJ / 713 kCal
Fett33 g
Salt3 g
Kolhydrater59 g
Protein39 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gruka?
Carl fredrik
2023-06-09Hihi, senapsgruka som är så gott ;) Tack Carl Fredrik för din uppmärksamhet, nu har vi rättat stavningen. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-06-13Gott recept, tog ca 30 min att laga.
Nina
2022-01-12Väldigt goda smakkombinationer, smakerna gifter sig. Vi använde dijonsenap istället för svensk senap och det gör så klart en del skillnad i smaken men funkade riktigt bra med övriga ingredienser. Förvånansvärt gott och enkelt att göra.
Johanna
2022-01-05