Varmrökt lax med betor och dill

Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat
0
Varmrökt lax med betor och dill

Här ska skapas magi. Rödbetor får värmas i smör ihop med salt kapris. Tillsammans med varmrökt lax blir det en smakexplosion som heter duga. Addera dillsås, kokt potatis och sallad så är vi redo.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 46 2022

Varmrökt lax med betor och dill

Ingredienser

4 portioner
900 g  potatis

Sås

1   förp färsk dill (à 20 g)
2 dl  gräddfil
salt
peppar

Rödbetor

500 g  kokta rödbetor
2 msk  smör
2 msk  kapris
1   kruka sallad
600 g  varmrökt lax

För alla  

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil. Välj laktosfritt smör eller välj olja.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil till mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt matfett eller välj olja.

Gör så här

Tips

Smaksätt såsen med lite senap eller rivet citronskal.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2886 KJ / 690 kCal
Fett35 g
Salt4 g
Kolhydrater48 g
Protein41 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Rödbetor med kaprisyoghurt och dill
Betyg 4.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Potatisgnocchi med rödbetor och dillricotta
Betyg 1 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rödbetor med brynt smör, pepparrot och kapris
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Kaprisfisk
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rödbetsmix
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Parisare med stekt ägg
Betyg 3.1 av 5.
70 personer har röstat
Under 30 min att tillaga