Varmrökt lax med betor och dill
Här ska skapas magi. Rödbetor får värmas i smör ihop med salt kapris. Tillsammans med varmrökt lax blir det en smakexplosion som heter duga. Addera dillsås, kokt potatis och sallad så är vi redo.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 46 2022
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
Sås
1 förp färsk dill (à 20 g)
2 dl gräddfil
salt
peppar
Rödbetor
500 g kokta rödbetor
2 msk smör
2 msk kapris
1 kruka sallad
600 g varmrökt lax
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2886 KJ / 690 kCal
Fett35 g
Salt4 g
Kolhydrater48 g
Protein41 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer