Varmrökt lax med betor och dill
Här ska skapas magi. Rödbetor får värmas i smör ihop med salt kapris. Tillsammans med varmrökt lax blir det en smakexplosion som heter duga. Addera dillsås, kokt potatis och sallad så är vi redo.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 46 2022
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
Sås
1 förp färsk dill (à 20 g)
2 dl gräddfil
salt
peppar
Rödbetor
500 g kokta rödbetor
2 msk smör
2 msk kapris
1 kruka sallad
600 g varmrökt lax
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil. Välj laktosfritt smör eller välj olja.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil till mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt matfett eller välj olja.
Gör så här
Tips
Smaksätt såsen med lite senap eller rivet citronskal.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2886 KJ / 690 kCal
Fett35 g
Salt4 g
Kolhydrater48 g
Protein41 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer