Varmrökt lax med betor och dill

Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat
0
Varmrökt lax med betor och dill

Här ska skapas magi. Rödbetor får värmas i smör ihop med salt kapris. Tillsammans med varmrökt lax blir det en smakexplosion som heter duga. Addera dillsås, kokt potatis och sallad så är vi redo.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 46 2022

Varmrökt lax med betor och dill

Ingredienser

4 portioner
900 g potatis

Sås

1 förp färsk dill (à 20 g)
2 dl gräddfil
salt
peppar

Rödbetor

500 g kokta rödbetor
2 msk smör
2 msk kapris
1 kruka sallad
600 g varmrökt lax

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2886 KJ / 690 kCal
Fett35 g
Salt4 g
Kolhydrater48 g
Protein41 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Rödbetor med kaprisyoghurt och dill
Betyg 4.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Potatisgnocchi med rödbetor och dillricotta
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kaprisfisk
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rödbetor med brynt smör, pepparrot och kapris
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Rödbetsmix
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Grillade rödbetor i paket med kapris
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 60 min att tillaga