Quinoa- och bönsallad med fänkål och varmrökt lax

3
0 Klimatsmart
Quinoa- och bönsallad med fänkål och varmrökt lax

En matig sommarsallad att längta efter är denna Quinoa och bönsallad med fänkål. Lika god i matlådan på stranden som upplagd fint på ett stort fat hemma på altanen. Du serverar den med spenat och äggdressing och varmrökt lax eller annan nyrökt fisk. Snabbt och gott!

Skriv ut
Quinoa- och bönsallad med fänkål och varmrökt lax

Ingredienser

4 portioner

Quinoa- och bönsallad

2
port vit eller röd quinoa
1
förp kokta kikärtor (à 380 g)
1
förp kokta kidneybönor (à 380 g)
1
fänkål (à ca 300 g)
1
påse röd mangold (à 65 g)
4 msk
olivolja

Spenat- och äggdressing

4
ägg
1
påse babyspenat (à 65 g)
1 dl
majonnäs
1 dl
gräddfil
-
salt
-
svartpeppar
ca 400 g
varmrökt lax
1
citron
1
kruka dill

För alla

Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt gräddfil mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3062 KJ / 860 kCal
Fett 57 g
Salt 5 g
Kolhydrater 36 g
Protein 45 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept