Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Enkel

Varmrökt lax med bakad småpotatis och rödbetskvarg

Fina att se på och enkla att äta; två viktiga egenskaper hos en bra plockrätt. De här småpotatisarna fyllda med varmrökt lax och rödbetskvarg är dessutom riktigt goda – vilket kanske är den viktigaste egenskapen, trots allt!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 bufféportioner portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Blanda potatis, olivolja och salt, häll ut det på en plåt. Tillaga mitt i ugnen ca 30 minuter eller tills potatisen är mjuk och gyllenbrun. Ta ut och låt svalna.
  3. Skär rödbetorna i ca 1/2 cm stora tärningar. Blanda kvarg och wasabipasta, smaksätt med salt och vänd ner rödbetstärningarna.
  4. Rosta sesamfröna i en torr panna på medelvärme. Ansa och skiva salladslöken tunt, blanda den med sesamfröna.
  5. Skär ett kryss i varje potatis. Tryck med hjälp av tummarna och pekfingrarna så att potatisen öppnar sig.
  6. Fördela rödbetskvargen på potatisen. Bryt laxen i bitar och lägg den på rödbetskvargen. Toppa med salladslökblandningen och servera.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri kvarg.
Gör mjölkproteinfri: byt ut kvarg mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 8 bufféportioner
  • 16 små potatisar (gärna Amandine)
  • 2 tsk olivolja
  • 2 krm salt
  • 1/2 förp förkokt rödbeta (à 500 g)
  • 1 1/2 dl kvarg (10 %)
  • 1 tsk wasabipasta
  • salt
  • 2 tsk sesamfrön
  • 2 salladslökar
  • 200 g varmrökt lax i bit
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 788 kJ / 189 kCal