Varmrökt lax med bakad småpotatis och rödbetskvarg

Betyg 3.6 av 5.
16 personer har röstat
1
Varmrökt lax med bakad småpotatis och rödbetskvarg

Fina att se på och enkla att äta; två viktiga egenskaper hos en bra plockrätt. De här småpotatisarna fyllda med varmrökt lax och rödbetskvarg är dessutom riktigt goda – vilket kanske är den viktigaste egenskapen, trots allt!

Varmrökt lax med bakad småpotatis och rödbetskvarg

Ingredienser

8 bufféportioner
16   små potatisar (gärna Amandine)
2 tsk  olivolja
2 krm  salt
1/2   förp förkokt rödbeta (à 500 g)
1 1/2 dl  kvarg (10 %)
1 tsk  wasabipasta
salt
2 tsk  sesamfrön
2   salladslökar
200 g  varmrökt lax i bit

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri kvarg.
Gör mjölkproteinfri: byt ut kvarg mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
16 personer har röstat

Kommentar

Receptet verkar intressant, men det går knappast att tärna varmrökt lax i tärningar innan stekning. Jag skulle nog välja att ljumma den försiktigt i mikron eller vanlig ugn.

Anette

2023-01-08

Näringsvärde per portion

Energi788 KJ / 189 kCal
Fett7 g
Salt0.4 g
Kolhydrater20 g
Protein10 g

Testa liknande recept

Rökta laxsnurror på kavring
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Blåbärsparfait med sommarbär och havreflarn
Betyg 3.2 av 5.
49 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Honungsstekta äpplen med skorpsmulor och kvarg
Betyg 3 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Laxbollar med soltorkade tomater
Betyg 2 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Äppelklyftor med pecannötskvarg
Betyg 3.1 av 5.
9 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Pannkakor med ljummen hallonkompott och kvarg
Betyg 4 av 5.
29 personer har röstat
Under 30 min att tillaga