Varmrökt lax med bakad småpotatis och rödbetskvarg

16
1
Varmrökt lax med bakad småpotatis och rödbetskvarg

Fina att se på och enkla att äta; två viktiga egenskaper hos en bra plockrätt. De här småpotatisarna fyllda med varmrökt lax och rödbetskvarg är dessutom riktigt goda – vilket kanske är den viktigaste egenskapen, trots allt!

Varmrökt lax med bakad småpotatis och rödbetskvarg

Ingredienser

8 bufféportioner
16 små potatisar (gärna Amandine)
2 tsk olivolja
2 krm salt
1/2 förp förkokt rödbeta (à 500 g)
1 1/2 dl kvarg (10 %)
1 tsk wasabipasta
salt
2 tsk sesamfrön
2 salladslökar
200 g varmrökt lax i bit

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri kvarg.
Gör mjölkproteinfri: byt ut kvarg mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

16

Kommentar

Anette

2023-01-08

Receptet verkar intressant, men det går knappast att tärna varmrökt lax i tärningar innan stekning. Jag skulle nog välja att ljumma den försiktigt i mikron eller vanlig ugn.

Näringsvärde per portion

Energi 788 KJ / 189 kCal
Fett 7 g
Salt 4 g
Kolhydrater 20 g
Protein 10 g
Läs mer om näringsvärden