Pasta med paprika och sidfläsk
Det salta sidfläsket, söta paprikan och de krispiga haricots vertsen harmonierar perfekt och piffas till av den örtiga oreganon. Toppa pastan med mozzarella och vackra mâchesalladsblad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 14 2017
Ingredienser
4 portioner
1 förp grillad paprika (à 500 g)
1 silverlök
1 vitlöksklyfta
400 g skivat sidfläsk
150 g haricots verts (bönor)
4 port pasta (gärna linguine)
2 msk olivolja
salt
peppar
1/2 kruka oregano
2 förp mozzarella (à 125 g)
65 g mâchesallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3299 KJ / 785 kCal
Fett46.3 g
Salt2.88 g
Kolhydrater59.6 g
Protein31.3 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer