Pasta med paprika och sidfläsk

3
0
Pasta med paprika och sidfläsk

Det salta sidfläsket, söta paprikan och de krispiga haricots vertsen harmonierar perfekt och piffas till av den örtiga oreganon. Toppa pastan med mozzarella och vackra mâchesalladsblad.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 14 2017

Pasta med paprika och sidfläsk

Ingredienser

4 portioner
1
förp grillad paprika (à 500 g)
1
silverlök
1
vitlöksklyfta
400 g
skivat sidfläsk
150 g
haricots verts
4
port pasta (gärna linguine)
2 msk
olivolja
-
salt och peppar
1/2
kruka oregano
2
förp mozzarella (à 125 g)
65 g
mâchesallad

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mozzarella mot mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.
Under 30 minuter

Gör så här

Tips

Stek paprika och lök för sig och mixa hälften till en kräm och vänd runt pastan i. Späd med lite kokvatten från pastan.

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3299 KJ / 785 kCal
Fett 46.3 g
Salt 2.88 g
Kolhydrater 59.6 g
Protein 31.3 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept