Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Enkel

Pasta med najadlax och kronärtskockstapenade

Lätt kan också vara oerhört gott! I kväll serveras det en fräsch pastarätt med najadlax för sälta, körsbärstomater för sötma och en härlig kronärtskockstapenade som maxar smakerna ytterligare. Låt maten tysta mun…

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 18, 2019
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt på en kastrull med vatten till pastan.
  2. Skär gräslöken tunt. Ansa och dela bönorna.
  3. Skär tomaterna i halvor. Skär laxen i breda strimlor.
  4. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Koka bönorna tillsammans med pastan när det återstår ca 3 minuter av koktiden. Häll av pastan och bönorna.
  5. Vänd ner kronärtskockstapenaden i pastan, krydda med salt och peppar.
  6. Servera pastan. Strö över gräslök, tomater, sallad och toppa med laxstrimlor.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på tapenaden.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 1 ask gräslök (à 20 g)
  • 75 g haricots verts
  • 250 g körsbärstomater
  • 150 g skivad najadlax
  • 2 port pasta (gärna bavette)
  • 130 g tapenade av kronärtskocka
  • 1/2 påse mâchesallad
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2636 kJ / 634 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer