Kallrökt laxpasta med pepparrot och fänkålssallad

3
0
Kallrökt laxpasta med pepparrot och fänkålssallad

En explosion av smaker och härliga dofter. Den apelsinmarinerade morotssalladen tillför både krisp och syrlighet och fänkålens anissmak passar ypperligt med den rökiga, lena laxen och pastan.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 4 2017

Kallrökt laxpasta med pepparrot och fänkålssallad

Ingredienser

4 portioner

Fänkålssallad

1
fänkål
2
morötter
1/2
apelsin
1 msk
olivolja
-
salt och peppar

Pasta

4
port pasta (gärna tagliatelle)
125 g
färskost pepparrot
2 dl
mjölk
400 g
kallrökt lax
65 g
mâchesallad

För alla

Rätten innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2668 KJ / 638 kCal
Fett 27.1 g
Salt 4.73 g
Kolhydrater 58.3 g
Protein 37.2 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept