Kallrökt laxpasta med pepparrot och fänkålssallad
En explosion av smaker och härliga dofter. Den apelsinmarinerade morotssalladen tillför både krisp och syrlighet och fänkålens anissmak passar ypperligt med den rökiga, lena laxen och pastan.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 4 2017
Ingredienser
4 portioner
Fänkålssallad
1 fänkål
2 morötter
1/2 apelsin
1 msk olivolja
salt
peppar
Pasta
4 port pasta (gärna tagliatelle)
125 g färskost pepparrot
2 dl mjölk
400 g kallrökt lax
65 g mâchesallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2668 KJ / 638 kCal
Fett27.1 g
Salt4.73 g
Kolhydrater58.3 g
Protein37.2 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer