Kallrökt laxpasta med pepparrot och fänkålssallad

Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
0
Kallrökt laxpasta med pepparrot och fänkålssallad

En explosion av smaker och härliga dofter. Den apelsinmarinerade morotssalladen tillför både krisp och syrlighet och fänkålens anissmak passar ypperligt med den rökiga, lena laxen och pastan.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 4 2017

Kallrökt laxpasta med pepparrot och fänkålssallad

Ingredienser

4 portioner

Fänkålssallad

1   fänkål
2   morötter
1/2   apelsin
1 msk  olivolja
salt och peppar

Pasta

4   port pasta (gärna tagliatelle)
125 g  färskost pepparrot
2 dl  mjölk
400 g  kallrökt lax
65 g  mâchesallad

För alla

Rätten innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2668 KJ / 638 kCal
Fett27.1 g
Salt4.73 g
Kolhydrater58.3 g
Protein37.2 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Rökt lax med äppelcrudité och kavringskrisp
Betyg 3.4 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kallrökt lax med ljummen potatissallad
Betyg 4.4 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Torskrygg med dillmos
Betyg 4.1 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Halstrad lax med pepparot- och fänkålssås
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Laxröra med äpple och fänkål på surdegsknäcke
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Gravad lax med kokt potatis och äggkräm
Betyg 4.3 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga