Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Varmrökt fisk med syrade grönsaker

Läcker försommarrätt med varmrökt abborre, sik, flundra, makrill eller lax. Servera med sötsyrliga grönsaker i vinägerlag och pigg pepparrotskräm.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Börja med grönsakerna. Koka upp en lag av socker, vinäger, vatten och senapsfrön i en kastrull. Låt svalna något.
  2. Skala och skär pepparroten i skivor. Lägg ner i lagen.
  3. Dela tomaterna i hälften (skålla och skala dem ev innan).
  4. Skala, dela på längden, kärna ur och skär gurkan i 1/2 cm tjocka skivor på snedden.
  5. Skiva rädisorna tunt. Blanda ner grönsakerna i lagen. Låt stå medan resten görs.
  6. Pepparrotskräm: Vispa crème fraichen fast med elvisp. Rör i pepparroten och salt.
  7. Servera den varmrökta fisken med syrade grönsaker, pepparrotskräm och späda salladsblad.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g varmrökt fiskfilé (t ex aborre, makrill, sik)
Syrade grönsaker
  • 1 dl socker
  • 1 dl äppelcidervinäger
  • 1 dl vatten
  • 2 tsk senapsfrön
  • 6 cm pepparrot
  • 16 körsbärstomater
  • 1 liten gurka
  • 1 knippe rädisor
  • 3 dl späda salladsblad (t ex ruccola, kirskål eller maskros)
  • salt
Pepparrotskräm
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk färskriven pepparrot
  • 1 krm salt
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer