Varmrökt fisk med syrade grönsaker

6
0
Varmrökt fisk med syrade grönsaker

Läcker försommarrätt med varmrökt abborre, sik, flundra, makrill eller lax. Servera med sötsyrliga grönsaker i vinägerlag och pigg pepparrotskräm.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2012

Varmrökt fisk med syrade grönsaker

Ingredienser

4 portioner
500 g varmrökt fiskfilé (t ex aborre, makrill, sik)

Syrade grönsaker

1 dl socker
1 dl äppelcidervinäger
1 dl vatten
2 tsk senapsfrön
6 cm pepparrot
16 körsbärstomater
1 liten gurka
1 knippe rädisor
3 dl späda salladsblad (t ex ruccola, kirskål eller maskros)
salt

Pepparrotskräm

2 dl crème fraiche
2 msk färskriven pepparrot
1 krm salt

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer