Varmrökt fisk med syrade grönsaker

Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat
0
Varmrökt fisk med syrade grönsaker

Läcker försommarrätt med varmrökt abborre, sik, flundra, makrill eller lax. Servera med sötsyrliga grönsaker i vinägerlag och pigg pepparrotskräm.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2012

Varmrökt fisk med syrade grönsaker

Ingredienser

4 portioner
500 g  varmrökt fiskfilé (t ex aborre, makrill, sik)

Syrade grönsaker

1 dl  socker
1 dl  äppelcidervinäger
1 dl  vatten
2 tsk  senapsfrön
6 cm  pepparrot
16   körsbärstomater
1   liten gurka
1   knippe rädisor
3 dl  späda salladsblad (t ex ruccola, kirskål eller maskros)
salt

Pepparrotskräm

2 dl  crème fraiche
2 msk  färskriven pepparrot
1 krm  salt

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Frisé azur med rökt fisk
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Olivfisk
Betyg 2.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Panerade stekta fiskfiléer med kaprisfräs
Betyg 3.4 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Smörrebröd med sellerisallad och makrill
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Makrillwrap
Betyg 3.6 av 5.
7 personer har röstat
Under 15 min att tillaga