Påské bowl med varmrökt lax eller räkor

Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
0
Påské bowl med varmrökt lax eller räkor

Överbliven mat från påskbuffén? Laga en härlig påské bowl! Precis som en poké bowl grundar du med ris. Lägg sedan i några munsbitar som blivit över från påskbuffén, och toppa med sesamfrön. Påskigt, gott och ett perfekt sätt att ta vara på resterna från påskmaten.

Påské bowl med varmrökt lax eller räkor

Ingredienser

4 portioner
4 port ris (gärna sushiris)
saft av 1/2 lime
1 msk gari eller riven färsk ingefära
2 msk japansk soja
2 tsk honung
ca 300 g varmrökt lax eller skalade räkor

Majonnäs

2 ägg
1 1/2 dl majonnäs
1 tsk srirachasås

Tillbehör

10 sockerärtor
8 rädisor
4 champinjoner

Topping

1/4 noriark
75 g röd caviar
sesamfrön

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat med varmrökt lax.
Energi2874 KJ / 688 kCal
Fett39 g
Salt3.78 g
Kolhydrater53 g
Protein29 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Sojapicklade ägg med kaviarmajonnäs
Betyg 3.5 av 5.
8 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Spenat- och körvelbrûlé med rom och rödlök
Betyg 4 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Dillstekt lax med rädissallad och gurksmetana
Betyg 3.9 av 5.
8 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Cocktailtårta
Betyg 3.5 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sillkrans med smörstekt kavring och färskpotatis
Betyg 5 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Smördegsinbakad snackost
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga