Påské bowl med varmrökt lax eller räkor
Överbliven mat från påskbuffén? Laga en härlig påské bowl! Precis som en poké bowl grundar du med ris. Lägg sedan i några munsbitar som blivit över från påskbuffén, och toppa med sesamfrön. Påskigt, gott och ett perfekt sätt att ta vara på resterna från påskmaten.
Ingredienser
4 portioner
4 port ris (gärna sushiris)
saft av 1/2 lime
1 msk gari eller riven färsk ingefära
2 msk japansk soja
2 tsk honung
ca 300 g varmrökt lax eller skalade räkor
Majonnäs
2 ägg
1 1/2 dl majonnäs
1 tsk srirachasås
Tillbehör
10 sockerärtor
8 rädisor
4 champinjoner
Topping
1/4 noriark
75 g röd caviar
sesamfrön
För alla
Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein men innehåller ägg.
Näringsvärdet är beräknat med varmrökt lax.
Gör så här
Tips
Smaksätt gärna det kokta riset med mirin.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2874 KJ / 688 kCal
Fett39 g
Salt3.78 g
Kolhydrater53 g
Protein29 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer