Påské bowl med varmrökt lax eller räkor

4
0
Påské bowl med varmrökt lax eller räkor

Överbliven mat från påskbuffén? Laga en härlig påské bowl! Precis som en poké bowl grundar du med ris. Lägg sedan i några munsbitar som blivit över från påskbuffén, och toppa med sesamfrön. Påskigt, gott och ett perfekt sätt att ta vara på resterna från påskmaten.

Påské bowl med varmrökt lax eller räkor

Ingredienser

4 portioner
4 port ris (gärna sushiris)
saft av 1/2 lime
1 msk gari eller riven färsk ingefära
2 msk japansk soja
2 tsk honung
ca 300 g varmrökt lax eller skalade räkor

Majonnäs

2 ägg
1 1/2 dl majonnäs
1 tsk srirachasås

Tillbehör

10 sockerärtor
8 rädisor
4 champinjoner

Topping

1/4 noriark
75 g röd caviar
sesamfrön

För alla

Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein men innehåller ägg.

Näringsvärdet är beräknat med varmrökt lax.

Gör så här

Tips

Smaksätt gärna det kokta riset med mirin.

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2874 KJ / 688 kCal
Fett 39 g
Salt 3.78 g
Kolhydrater 53 g
Protein 29 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden