Påské bowl med varmrökt lax eller räkor
Överbliven mat från påskbuffén? Laga en härlig påské bowl! Precis som en poké bowl grundar du med ris. Lägg sedan i några munsbitar som blivit över från påskbuffén, och toppa med sesamfrön. Påskigt, gott och ett perfekt sätt att ta vara på resterna från påskmaten.
Ingredienser
4 portioner
4 port ris (gärna sushiris)
saft av 1/2 lime
1 msk gari eller riven färsk ingefära
2 msk japansk soja
2 tsk honung
ca 300 g varmrökt lax eller skalade räkor
Majonnäs
2 ägg
1 1/2 dl majonnäs
1 tsk srirachasås
Tillbehör
10 sockerärtor
8 rädisor
4 champinjoner
Topping
1/4 noriark
75 g röd caviar
sesamfrön
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat med varmrökt lax.
Energi2874 KJ / 688 kCal
Fett39 g
Salt3.78 g
Kolhydrater53 g
Protein29 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer