Påské bowl med varmrökt lax eller räkor

Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
0
Påské bowl med varmrökt lax eller räkor

Överbliven mat från påskbuffén? Laga en härlig påské bowl! Precis som en poké bowl grundar du med ris. Lägg sedan i några munsbitar som blivit över från påskbuffén, och toppa med sesamfrön. Påskigt, gott och ett perfekt sätt att ta vara på resterna från påskmaten.

Påské bowl med varmrökt lax eller räkor

Ingredienser

4 portioner
4   port ris (gärna sushiris)
saft av 1/2   lime
1 msk  gari eller riven färsk ingefära
2 msk  japansk soja
2 tsk  honung
ca 300 g  varmrökt lax eller skalade räkor

Majonnäs

2   ägg
1 1/2 dl  majonnäs
1 tsk  srirachasås

Tillbehör

10   sockerärtor
8   rädisor
4   champinjoner

Topping

1/4   noriark
75 g  röd caviar
sesamfrön

För alla

Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein men innehåller ägg.

Näringsvärdet är beräknat med varmrökt lax.

Gör så här

Tips

Smaksätt gärna det kokta riset med mirin.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2874 KJ / 688 kCal
Fett39 g
Salt3.78 g
Kolhydrater53 g
Protein29 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Cocktailtårta
Betyg 3.5 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Räkröra i smördeg med caviar
Betyg 2.7 av 5.
115 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Het srirachadipp med färskost
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Chilihummus på vita bönor
Betyg 4.9 av 5.
9 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Fyllda krustader
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Spenat- och körvelbrûlé med rom och rödlök
Betyg 4 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga