Varmrökt lax med ljummen potatissallad

31
1 Klimatsmart
Varmrökt lax med ljummen potatissallad

I detta recept får du avnjuta en varmrökt lax med ljummen potatissallad som tillbehör. Potatissalladen får smak av saften och skalet från citron och pepparrot. Det syrliga möter det riviga i pepparroten och utgör en perfekt kombination ihop med laxen. Servera med ägghalvor och citronklyftorna.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 33 2015

Varmrökt lax med ljummen potatissallad

Ingredienser

4 portioner
1 kg
sommarpotatis
3
ägg
150 g
salladsärtor
1/2
knippa rädisor
1
citron
1/2
påse salladslök (à 125 g)
1 msk
riven färsk pepparrot
65 g
mâchesallad
2 msk
olivolja
-
salt och peppar
300 g
varmrökt lax

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: uteslut äggen, servera med bröd om så önskas.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

31

Kommentar

Birgitta

4/11/2018

Återkommer när jag lagat rätten.

Näringsvärde per portion

Energi 2010 KJ / 481 kCal
Fett 18 g
Salt 2.74 g
Kolhydrater 46 g
Protein 29 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept