Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Varmrökt lax med ljummen potatissallad

Varmrökt lax serverar du här tillsammans med en ljummen potatissallad som fått smak av dill, vitlök och kapris. Potatissalladen och laxen får till avrundning en vinägrett gjord på bland annat soltorkade tomater och stark chilisås.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 1997
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Vinägrett: Skålla och kärna ur tomaten. Mixa äggula med vitlök, vinäger och tomat. Tillsätt de soltorkade tomaterna, chilisås och oljan. Krydda med salt och peppar. Ställ svalt.
  2. Potatissallad: Koka färskpotatisen mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och låt svalna något. Skala potatisen och skiva den i 3 cm tjocka skivor.
  3. Finhacka schalottenlöken och vitlöksklyftan. Tärna tomaten. Blanda med potatisskivorna, salladen och övriga ingredienser. Rör ner vinägretten.
  4. Skär laxen i 4 lika stora bitar (för 4 port) och lägg på tallrikar. Fördela potatissalladen. Garnera och servera genast.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 750 g rökt lax (helst varmrökt)
Vinägrett
  • 1 bifftomat
  • 1 äggula
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 4 soltorkad tomat
  • 2 msk chilisås
  • 1 dl olivolja
Potatissallad
  • 12 kokta färskpotatisar
  • 2 schalottenlökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tomat
  • 2 msk hackad dill
  • 1 rödlök
  • 100 g plockad spenat
  • 2 msk kapris
  • 1 röd paprika
  • 100 g machésallad alt ekblad eller vanlig sallad
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer