Laxsida i ugn med romsås

12
1
Laxsida i ugn med romsås

Lax passar perfekt ihop med dill och rom. Här lagas laxen i ugnen täckt av grön fin dill. Under tiden rör du ihop en god sås med rom och crème fraiche. Servera ugnslaxen med en fräsch sallad med bland annat fänkål och sparris.

Laxsida i ugn med romsås

Ingredienser

6 portioner
900 g delikatesspotatis
ca 1 kg laxfilé
salt
peppar
1 kruka dill

Romsås

2 dl crème fraiche
50 g löjrom eller ishavsrom
1 tsk färskpressad citronjuice

Sallad

1 fänkål (à ca 300 g)
250 g grön sparris
125 g rädisor
65 g babyspenat

Dressing

1 kruka gräslök
1 msk färskpressad citronjuice
2 msk olivolja

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentar

Päivi

2022-04-15

Mycket god helglax! Tar ca.30 min att laga till, så perfekt recept för en fredag kväll. Jag hade citron över laxen också. Jag gillar tomater, så jag hade några i salladen med. Mycket gott med delikatesspotatis!

Näringsvärde per portion

Energi 2762 KJ / 660 kCal
Fett 40 g
Salt 1.7 g
Kolhydrater 30 g
Protein 43 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden