Laxsallad med rädisor | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Laxsallad med rädisor

Lyxig sallad med varmrökt lax, krispiga rädisor, citron, gräslök och selleri i gräddfil. Lättlagat och fantastiskt gott i sin enkelhet. Passar lika bra som både middag och lunch. Du kan även servera laxsalladen på ett buffébord.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda gräddfil, chilisås, vispgrädde och citronsaft. Krydda.
  2. Koka och skiva potatisen. Skölj och strimla selleri och rädisor. Blanda ner alltsammans i såsen tillsammans med gräslök och den benfria laxen, skuren i mindre bitar. Lägg upp salladen direkt på tallrikar med några spenatblad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 dl gräddfil
  • 1/2 dl chilisås
  • 1/2 dl vispgrädde
  • 1 msk pressad citron
  • 2 krm salt
  • 1 krm peppar
  • 500 g delikatesspotatis
  • 4 selleristjälkar
  • 12 rädisor
  • 1 msk hackad gräslök
  • 300 g kokt eller varmrökt lax
  • 100 g färsk spenat
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1380 kJ / 330 kCal
Fett: 16 g
Läs mer om näringsvärden