Varmrökt lax med curryrostat blomkålsris

5
2
Varmrökt lax med curryrostat blomkålsris

Den rökta laxen gifter sig perfekt med det currygula blomkålsriset. Babyspenaten bidrar med färg och de krispiga mandelspånen ger rätten en underbar textur. Servera allt med en krämig och frisk sås gjord på matyoghurt, mango chutney och lime. Häll upp något gott att dricka och njut.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2017

Varmrökt lax med curryrostat blomkålsris

Ingredienser

2 portioner
450 g
potatis

Yoghurt

1
lime
1 dl
matyoghurt
2 msk
mango chutney

Blomkålsris

250 g
blomkålsris
2 tsk
curry
50 g
mandelspån
1 msk
olja
1/2
påse babyspenat (à 65 g)
-
salt och peppar
300 g
varmrökt lax

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Nicole

2021-02-15

Jättegott och lättlagat! Yoghurten var verkligen pricken över i. Mandelspånen gjorde riset matigt så potatisen behövdes inte hos mig.

Anna-karin

2020-08-26

Väldigt gott!! Kan tänka mig att dubbla blomkålen och skippa potatisen.

Näringsvärde per portion

Energi 3311 KJ / 789 kCal
Fett 37.2 g
Salt 2 g
Kolhydrater 61.2 g
Protein 47.6 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept