Varmrökt lax med curryrostat blomkålsris
Den rökta laxen gifter sig perfekt med det currygula blomkålsriset. Babyspenaten bidrar med färg och de krispiga mandelspånen ger rätten en underbar textur. Servera allt med en krämig och frisk sås gjord på matyoghurt, mango chutney och lime. Häll upp något gott att dricka och njut.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2017
Ingredienser
2 portioner
450 g potatis
Yoghurt
1 lime
1 dl matyoghurt
2 msk mango chutney
Blomkålsris
250 g blomkålsris
2 tsk curry
50 g mandelspån
1 msk olja
1/2 påse babyspenat (à 65 g)
salt
peppar
300 g varmrökt lax
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3311 KJ / 789 kCal
Fett37.2 g
Salt2 g
Kolhydrater61.2 g
Protein47.6 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegott och lättlagat! Yoghurten var verkligen pricken över i. Mandelspånen gjorde riset matigt så potatisen behövdes inte hos mig.
Nicole
2021-02-15Väldigt gott!! Kan tänka mig att dubbla blomkålen och skippa potatisen.
Anna-karin
2020-08-26