Varmrökt lax med curryrostat blomkålsris

5
2
Varmrökt lax med curryrostat blomkålsris

Den rökta laxen gifter sig perfekt med det currygula blomkålsriset. Babyspenaten bidrar med färg och de krispiga mandelspånen ger rätten en underbar textur. Servera allt med en krämig och frisk sås gjord på matyoghurt, mango chutney och lime. Häll upp något gott att dricka och njut.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2017

Varmrökt lax med curryrostat blomkålsris

Ingredienser

2 portioner
450 g potatis

Yoghurt

1 lime
1 dl matyoghurt
2 msk mango chutney

Blomkålsris

250 g blomkålsris
2 tsk curry
50 g mandelspån
1 msk olja
1/2 påse babyspenat (à 65 g)
salt och peppar
300 g varmrökt lax

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Nicole

2021-02-15

Jättegott och lättlagat! Yoghurten var verkligen pricken över i. Mandelspånen gjorde riset matigt så potatisen behövdes inte hos mig.

Anna-karin

2020-08-26

Väldigt gott!! Kan tänka mig att dubbla blomkålen och skippa potatisen.

Näringsvärde per portion

Energi 3311 KJ / 789 kCal
Fett 372 g
Salt 20 g
Kolhydrater 612 g
Protein 476 g
Läs mer om näringsvärden