Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Varmrökt lax med mandel- och citronströssel

Den perfekta buffélaxen! Köp hem varmrökt lax i bit och piffa med ett knaprigt strössel på rostade mandelspån, persilja, parmesan och citron. Värm gärna fisken före servering.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 20 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Strössel: Rosta mandeln i en torr och het stekpanna. (Kan förberedas hit.)
  2. Blanda mandel, persilja, citronskal, parmesan, olja och salt försiktigt så inte mandeln krossas.
  3. Sätt ugnen på 225°C.
  4. Svep in fisken i aluminiumfolie. Ställ in i ugnen 15 minuter.
  5. Lägg upp laxen på ett uppläggningsfat och strö över mandel- och citronströsslet. Servera gärna tillsammans med en örtsås, se receptet Örtsås med wasabi.

För alla

Fri från gluten och laktos.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt ost alternativ.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex svensk hårdost.

Tips

Förbered
1 dag före festen: Rosta mandeln till strösslet på laxen.
Strax innan servering: Blanda ihop strösslet till laxen. Värm laxen. Garnera med strösslet.

Ingredienser

Portioner: 20
  • 3 kg varmrökt laxfilé med skinn
Mandel- och citronströssel
  • 1 1/2 dl mandelspån
  • 3 dl hackad bladpersilja
  • finrivet skal av 3 citroner
  • 3 msk riven parmesanost
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?