Varmrökt lax med betsallad och pepparrotskräm

Betyg 3.3 av 5.99 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Varmrökt lax med betsallad och pepparrotskräm

Har du ätit polkabetor? En rotfrukt som sticker ut med sitt vackra mönster och en smak som är väldigt lik rödbetor. Här ugnsrostas den tillsammans med gulbetor och krossad vitlök som blandats i olivolja. Förbered lökdressingen som sedan blandas med rotfrukterna, här passar kocktipset utmärkt! Servera med varmrökt lax.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2015

Varmrökt lax med betsallad och pepparrotskräm

Ingredienser

4 portioner

Betsallad

350 g gul- och polkabetor
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
salt
peppar

Matkorn

4 port matkorn (eller annat gryn)

Pepparrotskräm

2 msk riven pepparrot
2 dl crème fraiche

Dressing

skal och saft av 1 apelsin (2 msk saft för 4 port)
2 msk olivolja
1 msk rödvinsvinäger
1 rödlök

Till servering

65 g rucola
ca 600 g varmrökt lax

Gör så här

00:20:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Supergott recept, apelsinen och betorna blir som godis och sötman till stinget i pepparrotskrämen blir så gott till den rökta laxen.

    Sara

Näringsvärde per portion

Energi2998 KJ / 714 kCal
Fett41 g
Salt3 g
Kolhydrater43 g
Protein40 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Sobanudlar med lax och miso
    Betyg 4.6 av 5.47 personer har röstat
    Receptet har 10 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Rökt lax på Brittas kavring
    Betyg 3 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Inkokt lax med pepparrotskräm
    Betyg 3.3 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad