Varmrökt lax med betsallad och pepparrotskräm

Har du ätit polkabetor? En rotfrukt som sticker ut med sitt vackra mönster och en smak som är väldigt lik rödbetor. Här ugnsrostas den tillsammans med gulbetor och krossad vitlök som blandats i olivolja. Förbered lökdressingen som sedan blandas med rotfrukterna, här passar kocktipset utmärkt! Servera med varmrökt lax.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2015

Ingredienser
Betsallad
Matkorn
Pepparrotskräm
Dressing
Till servering
För alla
Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut matkorn mot glutenfritt alternativ, t ex ris eller quinoa.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Tips
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Supergott recept, apelsinen och betorna blir som godis och sötman till stinget i pepparrotskrämen blir så gott till den rökta laxen.
Sara
2021-10-16