Rökt laxrulle med skagenfyllning
En lyxig förrätt eller som en liten rätt på buffébordet, denna rökta laxrulle med skagenfyllning och räkor passar alla tillfällen. Skagenfyllningen består av bland annat majonnäs, dill och citron och blir en krämig kamrat till både laxen och räkorna.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2004
Ingredienser
10 portioner
2 askar lyxräkor (i lake à 360 g)
1 dl majonäs gärna lätt
1 dl finhackad dill
2 msk färskriven pepparrot
salt
peppar
1 msk citronjuice
250 g skivad rökt lax
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Använde "Skagenfyllnigen" till att bre på skivat grovbröd och sedan tomat- och gurkskivor på. Lyxigt till frukost med gäster.
Jan
2004-10-05Gjorde till en fest - lätt och smidigt och himmel !vad snabbt de försvann från brickorna.
Lena
2004-05-04