Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Rökt laxrulle med skagenfyllning

En lyxig förrätt eller som en liten rätt på buffébordet, denna rökta laxrulle med skagenfyllning och räkor passar alla tillfällen. Skagenfyllningen består av bland annat majonnäs, dill och citron och blir en krämig kamrat till både laxen och räkorna.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2004
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Häll av räkorna, krama ut vätskan och grovmixa dem hastigt i matberedaren eller hacka med en kniv. Krama ut ytterligare lite vätska.
  2. Blanda räkhacket med majonnäs, dill och pepparrot. Smaka av med citronjuice, salt och peppar.
  3. Gör 2 laxrullar (för 10 port). För varje rulle, lägg ut laxskivor omlott till en rektangel på ett smörgåspapper eller plastfolie (ca 25 cm lång och 15 cm bred.)
  4. Ta hälften av skagenfyllningen och lägg en sträng längs med långsidan av varje laxrektangel. Rulla ihop. Vrid ändarna på smörgåspappret för att spänna rullarna. Låt vila i kylen över natten.
  5. Skär upp rullen i 2 cm stora skivor. Garnera eventuellt med hela räkor och dill.

För alla

Fri från gluten.
Gör äggfri: byt ut majonnäsen mot crème fraiche eller kvarg.
Gör mjölkfri: använd "äkta" majonnäs, eftersom mjölk förekommer i lättmajonnäs.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 2 askar lyxräkor (i lake à 360 g)
  • 1 dl majonäs gärna lätt
  • 1 dl finhackad dill
  • 2 msk färskriven pepparrot
  • salt och peppar
  • 1 msk citronjuice
  • 250 g skivad rökt lax
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?