UNDER 30 MIN | Medel

Laxtartar med äpple och pepparrot

Små skålar av salladsblad fylls med krämig laxröra, friskt äpple och stingig pepparrot. En fräsch och festlig plockrätt perfekt till nyår. Toppa med tunt skivade rädisor, gräslök och lite extra pepparrot.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär loss roten från salladen och plocka bladen. Skiva rädisorna tunt, gärna på mandolin. Förvara sallad och rädisor övertäckta i kylen.
  2. Skär laxen i små tärningar. Dela, kärna ur och skär äpplet i tunna strimlor. 
  3. Blanda lax, äpple, pepparrot, salt och peppar med majonnäsen. Förvara i kylen.  
  4. Vid servering: Lägg salladsskålarna på ett fat, klicka i laxröra, toppa med rädisor, gräslök och pepparrot.  

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 hjärtsallad
  • 4 rädisor
  • 100 g kallrökt lax
  • 1 syrligt äpple
  • 1/2 - 1 msk finriven pepparrot
  • 1 krm salt
  • 1 krm peppar
  • 1/2 dl majonnäs
  • finstrimlad gräslök och pepparrot (till garnering)

Näringsvärde
Per portion

Energi 485 kJ / 116 kCal