Laxtartar med äpple och pepparrot

Betyg 4.5 av 5.
21 personer har röstat
2
Laxtartar med äpple och pepparrot

Små skålar av salladsblad fylls med krämig laxröra, friskt äpple och stingig pepparrot. En fräsch och festlig plockrätt perfekt till nyår. Toppa med tunt skivade rädisor, gräslök och lite extra pepparrot.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2017

Laxtartar med äpple och pepparrot

Ingredienser

6 portioner
1 hjärtsallad
4 rädisor
100 g kallrökt lax
1 syrligt äpple
1/2 - 1 msk finriven pepparrot
1 krm salt
1 krm peppar
1/2 dl majonnäs
finstrimlad gräslök och pepparrot (till garnering)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
21 personer har röstat

Kommentarer

Jag gör detta nästan varje mingel eller till förrätt vid middag - alltid väldigt uppskattad! Toppengod, fräsch och enkel

Elin

2021-12-10

Fantastiskt gott! En favorit helt enkelt

Caroline

2020-01-21

Näringsvärde per portion

Energi485 KJ / 116 kCal
Fett9 g
Salt1.18 g
Kolhydrater3 g
Protein4 g

Testa liknande recept

Varmrökt laxröra på smörstekt kavring
Betyg 4.7 av 5.
33 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Varmrökt lax och råriven blomkål på tunnbröd
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Äpple- och pepparrotskräm på korv med bröd
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Torsk med brynt smör och pepparrot
Betyg 3.8 av 5.
21 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Oxbringa med pepparrotssås
Betyg 2.3 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rökt lax med äppelcrudité och kavringskrisp
Betyg 3.4 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga