Laxtartar med äpple och pepparrot

19
2
Laxtartar med äpple och pepparrot

Små skålar av salladsblad fylls med krämig laxröra, friskt äpple och stingig pepparrot. En fräsch och festlig plockrätt perfekt till nyår. Toppa med tunt skivade rädisor, gräslök och lite extra pepparrot.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2017

Laxtartar med äpple och pepparrot

Ingredienser

6 portioner
1 hjärtsallad
4 rädisor
100 g kallrökt lax
1 syrligt äpple
1/2 - 1 msk finriven pepparrot
1 krm salt
1 krm peppar
1/2 dl majonnäs
finstrimlad gräslök och pepparrot (till garnering)

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

19

Kommentarer

Elin

2021-12-10

Jag gör detta nästan varje mingel eller till förrätt vid middag - alltid väldigt uppskattad! Toppengod, fräsch och enkel

Caroline

2020-01-21

Fantastiskt gott! En favorit helt enkelt

Näringsvärde per portion

Energi 485 KJ / 116 kCal
Fett 9 g
Salt 1.18 g
Kolhydrater 3 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden