Laxtartar med äpple och pepparrot

Betyg 4.5 av 5.
21 personer har röstat
2
Laxtartar med äpple och pepparrot

Små skålar av salladsblad fylls med krämig laxröra, friskt äpple och stingig pepparrot. En fräsch och festlig plockrätt perfekt till nyår. Toppa med tunt skivade rädisor, gräslök och lite extra pepparrot.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2017

Laxtartar med äpple och pepparrot

Ingredienser

6 portioner
1   hjärtsallad
4   rädisor
100 g  kallrökt lax
1   syrligt äpple
1/2 - 1 msk  finriven pepparrot
1 krm  salt
1 krm  peppar
1/2 dl  majonnäs
finstrimlad gräslök och pepparrot (till garnering)

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
21 personer har röstat

Kommentarer

Jag gör detta nästan varje mingel eller till förrätt vid middag - alltid väldigt uppskattad! Toppengod, fräsch och enkel

Elin

2021-12-10

Fantastiskt gott! En favorit helt enkelt

Caroline

2020-01-21

Näringsvärde per portion

Energi485 KJ / 116 kCal
Fett9 g
Salt1.18 g
Kolhydrater3 g
Protein4 g

Testa liknande recept

Rökt lax med äppelcrudité och kavringskrisp
Betyg 3.4 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Croissanter med rökt lax och pepparrotsfärskost
Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat
6 Ingredienser
Krämig rotselleri- och endivesallad med ägg
Betyg 3.8 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Torsk med brynt smör och pepparrot
Betyg 3.8 av 5.
21 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pepparrotsspread med äpple
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Över 60 min att tillaga