Laxtartar med äpple och pepparrot
Små skålar av salladsblad fylls med krämig laxröra, friskt äpple och stingig pepparrot. En fräsch och festlig plockrätt perfekt till nyår. Toppa med tunt skivade rädisor, gräslök och lite extra pepparrot.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2017
Ingredienser
6 portioner
1 hjärtsallad
4 rädisor
100 g kallrökt lax
1 syrligt äpple
1/2 - 1 msk finriven pepparrot
1 krm salt
1 krm peppar
1/2 dl majonnäs
finstrimlad gräslök och pepparrot (till garnering)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi485 KJ / 116 kCal
Fett9 g
Salt1.18 g
Kolhydrater3 g
Protein4 g
Kommentarer
Jag gör detta nästan varje mingel eller till förrätt vid middag - alltid väldigt uppskattad! Toppengod, fräsch och enkel
Elin
2021-12-10Fantastiskt gott! En favorit helt enkelt
Caroline
2020-01-21