Potatisgnocchi med rödbetor och dillricotta

Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
0
Potatisgnocchi med rödbetor och dillricotta

Smakrika ugnsbakade rödbetor och gul lök som här serveras med gnocchi och ricotta som blandas med dill. Dill och rödbetor är väldigt bra smakkompisar. Rör också ner brynt smör och skal och saft från en citron för lite extra syra. De ugnsbakade rödbetorna passar perfekt att servera med lax eller räkor.

Potatisgnocchi med rödbetor och dillricotta

Ingredienser

4 portioner

Rödbetor

400 g färska rödbetor
salt
svartpeppar
3 msk olivolja
2 gula lökar

Dillricotta

1 kruka dill
250 g ricottaost
finrivet skal av 1 citron och 2 msk saft (för 4 port)
50 g smör
4 port potatisgnocchi

Serveringsförslag

kallrökt lax eller handskalade räkor

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Näringsberäkningen är gjord per portion utan serveringsförslag.
Energi2111 KJ / 510 kCal
Fett27 g
Salt1.13 g
Kolhydrater51 g
Protein12 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Gnocchi med zucchini, citron och ricotta
Betyg 4.3 av 5.
22 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Gnocchi med svartkål, blomkål och persiljericotta
Betyg 3.8 av 5.
68 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Spenatgnocchi med ricotta
Betyg 4.5 av 5.
21 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Gnocchi på rotselleri med ricotta och svamp
Betyg 4.1 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pizza Bianca
Betyg 2.6 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 45 min att tillaga