Parisare med stekt ägg

Betyg 3.2 av 5.77 personer har röstat
Receptet har 11 kommentarer
Parisare med stekt ägg

Parisare är en retrorätt klassiker baserad på nötfärs som här blandas med ägg, inlagda rödbetor och kapris. Denna smakrika färsröra läggs på bröd och steks i smör. Toppa med ett stekt ägg och bjud med en grönsallad för en härligt rustik måltid.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2014

Stekta mackan med köttfärsen ligger upplagd på ett fatt. Mackan är toppad med ett nystekt ägg.

Ingredienser

4 portioner
500 g nötfärs
1 ägg
1 dl hackade inlagda rödbetor
4 msk kapris
1 1/2 tsk salt
1 tsk svartpeppar
4 stora skivor formbröd
4 ägg
smör till stekning

Gör så här

00:05:00
00:01:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

11 st
  • Jag hade 150g köttfärs m tog ett ägg och band ihop det hela med. Då det blev lite löst tog jag ströbröd och fyllde ut. Det räckte till 4 mackor. Helt okej. Det finns två typer av parisare . Ena är falukorvsburgaren hos den lokala korv stekaren eller denna varianten.

    Fatima

  • Finns något som heter Faluburgare. Kan det vara det ni menar med falukorv.

    Jan

  • Först steker man ena sidan av bröden, sen vänder man och lägger på köttfärssmeten. Sen vänder man igen och steker köttfärssidan tills färsen den är genomstekt.

    Catarina

  • Alla som säger att det ska vara med korv är antagligen från Norrland (är också det). Både denna rätt och ”hamburgaren” med korv kallas parisare (denna rätt kallas även parisersmörgås). Rätterna är ungefär lika gamla då de uppfanns i mitten på 1900-talet. Jag gillar detta recept och åt det ibland i min barndom.

    Jacob

  • Parisare skall innehålla nötfärs, hackade rödbetor, hackad saltgurka och kapris. Prova, visst är det ännu godare!

    Lars

  • Parisare är inte gjorda av nötkött. Gör om, gör rätt! Hela Norrland rasar av ilska!

    Sören

  • Det där är ingen parisare

    Ida

  • Min barndom! Mmmmmm. Vi åt parisare till lunch ofta och de lagades precis så här.

    Christina

  • Björn Exakt.. Parisare är hamburgarvariant av korv mos och bostongurka, man kan givetvis göra den hur man vill men det ÄR MED KORV.... ICA gör om gör rätt!

    Kim

  • Så här ser en Parisare ut - https://sv.m.wikipedia.org/wiki/Parisare_(korv) Det ni har ett recept för är en ”Parisersmörgås”. Vänligen korrigera.

    Björn

Näringsvärde per portion

Energi1773 KJ / 424 kCal
Fett24 g
Salt3.48 g
Kolhydrater15 g
Protein36 g

Testa liknande recept

  • Chèvre chaud
    Betyg 3.9 av 5.13 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kokta rödbetor
    Betyg 4.6 av 5.33 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Pannbiffar med rödbeta
    Betyg 3.9 av 5.19 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad