Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Parisare med stekt ägg

Parisare är en retrorätt klassiker baserad på nötfärs som här blandas med ägg, inlagda rödbetor och kapris. Denna smakrika färsröra läggs på bröd och steks i smör. Toppa med ett stekt ägg och bjud med en grönsallad för en härligt rustik måltid.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2014
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda färs, ägg, rödbetor och kapris i en bunke. Krydda med 1 tsk av saltet (för 4 portioner) och peppar.
  2. Fördela köttfärsröran på brödskivorna. Stek med köttsidan ner i smör i en stekpanna på medelvärme ca 5 minuter, vänd och stek på brödsidan tills den fått fin färg, ca 1 minut.
  3. Stek äggen i en annan stekpanna. Krydda med resterande salt.
  4. Lägg de stekta äggen ovanpå färsröran. Servera gärna med en matig sallad.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt bröd och matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt bröd och matfett.
Gör äggfri: uteslut äggen i och ovanpå färsen. Kontrollera innehållet i brödet.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g nötfärs
  • 1 ägg
  • 1 dl hackade inlagda rödbetor
  • 4 msk kapris
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 4 stora skivor formbröd
  • 4 ägg
  • smör till stekning
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1773 kJ / 424 kCal