Parisare med stekt ägg

32
1
Parisare med stekt ägg

Parisare är en retrorätt klassiker baserad på nötfärs som här blandas med ägg, inlagda rödbetor och kapris. Denna smakrika färsröra läggs på bröd och steks i smör. Toppa med ett stekt ägg och bjud med en grönsallad för en härligt rustik måltid.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2014

Parisare med stekt ägg

Ingredienser

4 portioner
500 g
nötfärs
1
ägg
1 dl
hackade inlagda rödbetor
4 msk
kapris
1 1/2 tsk
salt
1 tsk
svartpeppar
4
stora skivor formbröd
4
ägg
-
smör till stekning

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt bröd och matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt bröd och matfett.
Gör äggfri: uteslut äggen i och ovanpå färsen. Kontrollera innehållet i brödet.

Under 30 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

32

Kommentar

Anders

9/5/2018

Varför krångla till det och steka färsen med brödet ovanpå. Bara att göra färsbiffar, steka brödet och sen lägga på

Näringsvärde per portion

Energi 1773 KJ / 424 kCal
Fett 24 g
Salt 3.48 g
Kolhydrater 15 g
Protein 36 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept