Parisare med stekt ägg

Parisare är en retrorätt klassiker baserad på nötfärs som här blandas med ägg, inlagda rödbetor och kapris. Denna smakrika färsröra läggs på bröd och steks i smör. Toppa med ett stekt ägg och bjud med en grönsallad för en härligt rustik måltid.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2014

Gör så här
00:05:00
00:01:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1773 KJ / 424 kCal
Fett24 g
Salt3.48 g
Kolhydrater15 g
Protein36 g
Kommentarer
11 stJag hade 150g köttfärs m tog ett ägg och band ihop det hela med. Då det blev lite löst tog jag ströbröd och fyllde ut. Det räckte till 4 mackor. Helt okej. Det finns två typer av parisare . Ena är falukorvsburgaren hos den lokala korv stekaren eller denna varianten.
Fatima
Finns något som heter Faluburgare. Kan det vara det ni menar med falukorv.
Jan
Först steker man ena sidan av bröden, sen vänder man och lägger på köttfärssmeten. Sen vänder man igen och steker köttfärssidan tills färsen den är genomstekt.
Catarina
Alla som säger att det ska vara med korv är antagligen från Norrland (är också det). Både denna rätt och ”hamburgaren” med korv kallas parisare (denna rätt kallas även parisersmörgås). Rätterna är ungefär lika gamla då de uppfanns i mitten på 1900-talet. Jag gillar detta recept och åt det ibland i min barndom.
Jacob
Parisare skall innehålla nötfärs, hackade rödbetor, hackad saltgurka och kapris. Prova, visst är det ännu godare!
Lars
Parisare är inte gjorda av nötkött. Gör om, gör rätt! Hela Norrland rasar av ilska!
Sören
Det där är ingen parisare
Ida
Min barndom! Mmmmmm. Vi åt parisare till lunch ofta och de lagades precis så här.
Christina
Björn Exakt.. Parisare är hamburgarvariant av korv mos och bostongurka, man kan givetvis göra den hur man vill men det ÄR MED KORV.... ICA gör om gör rätt!
Kim
Så här ser en Parisare ut - https://sv.m.wikipedia.org/wiki/Parisare_(korv) Det ni har ett recept för är en ”Parisersmörgås”. Vänligen korrigera.
Björn