Parisare med stekt ägg

Parisare är en retrorätt klassiker baserad på nötfärs som här blandas med ägg, inlagda rödbetor och kapris. Denna smakrika färsröra läggs på bröd och steks i smör. Toppa med ett stekt ägg och bjud med en grönsallad för en härligt rustik måltid.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2014

Ingredienser
4 portioner
500 g nötfärs
1 ägg
1 dl hackade inlagda rödbetor
4 msk kapris
1 1/2 tsk salt
1 tsk svartpeppar
4 stora skivor formbröd
4 ägg
smör till stekning
Gör så här
00:05:00
00:01:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1773 KJ / 424 kCal
Fett24 g
Salt3.48 g
Kolhydrater15 g
Protein36 g
Kommentarer
Finns något som heter Faluburgare. Kan det vara det ni menar med falukorv.
Jan
2025-02-12Först steker man ena sidan av bröden, sen vänder man och lägger på köttfärssmeten. Sen vänder man igen och steker köttfärssidan tills färsen den är genomstekt.
Catarina
2023-05-20Alla som säger att det ska vara med korv är antagligen från Norrland (är också det). Både denna rätt och ”hamburgaren” med korv kallas parisare (denna rätt kallas även parisersmörgås). Rätterna är ungefär lika gamla då de uppfanns i mitten på 1900-talet. Jag gillar detta recept och åt det ibland i min barndom.
Jacob
2023-02-10