Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Enkel

Chili- och limepiffad varmrökt lax

Superenkelt och gott recept på chili- och limepiffad varmrökt lax. Du gör den enkelt genom att pensla varmrökt lax med olja, limeskal och chiliflakes. Servera gärna med vårlig grön örtsås.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 (buffè) portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Olja: Blanda oljan med finrivet limeskal och chiliflakes.
  2. Pensla laxen med oljan en stund före serveringen.
  3. Servera gärna laxen med Vårlig grön örtsås.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 8 (buffè)
  • 1 1/5 kg varmrökt lax i bit
Chili- och limeolja
  • 1/2 dl oliv- eller rapsolja
  • finrivet skal av 1 lime
  • 2 1/2 krm chiliflakes
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?