Chili- och limepiffad varmrökt lax

Betyg 3.6 av 5.
8 personer har röstat
1
Chili- och limepiffad varmrökt lax

Superenkelt och gott recept på chili- och limepiffad varmrökt lax. Du gör den enkelt genom att pensla varmrökt lax med olja, limeskal och chiliflakes. Servera gärna med vårlig grön örtsås.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2011

Chili- och limepiffad varmrökt lax

Ingredienser

8 (buffè)
1 - 1 1/5 kg  varmrökt lax i bit

Chili- och limeolja

1/2 dl  oliv- eller rapsolja
finrivet skal av 1   lime
2 - 2 1/2 krm  chiliflakes

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
8 personer har röstat

Kommentar

Supersnabbt och gott.

Carina

2022-06-18

Testa liknande recept

Varmrökt lax med bakad småpotatis och rödbetskvarg
Betyg 3.6 av 5.
16 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Frasig laxtartar på friterat rispapper
Betyg 3.5 av 5.
44 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Limegravad lax
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Varmröka lax
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Laxrullar med pepparrot
Betyg 4.4 av 5.
16 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Laxcrostini med sojamajonnäs
Betyg 3.9 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga