Varmröka lax

Våga pröva att varmröka laxen själv. Det är lite pyssligt och det tar lite tid, men det blir väldigt, väldigt gott. Då laxen ska rimmas innan är det bra att börja i tid och allra godast blir den dessutom om den får mogna i kylen efter rökningen.

Ingredienser
10 portioner
ca 1200 g lax i bit med skinn
3 msk salt
3 msk farinsocker
4 dl rökflis
35 briketter
Gör så här
10:00:00
02:00:00
00:10:00
00:10:00
00:10:00
08:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1118 KJ / 268 kCal
Fett17 g
Salt5 g
Kolhydrater5 g
Protein24 g
Kommentarer
Gjorde 240 gram och resultatet blev i stort sett bra, men som tidigare skrivets så blev det för salt. Kanske berodde det på den i sammanhanget ringa mängden lax. Fick oxå öka på med bricketer, då det var svårt att nå upp i temp med bara 7 bricketer. Lite mindre salt nästa gång och det är 5 av 5
Mattias
2025-06-08Blev tyvärr för salt för min smak. Men doften var fin
Elena
2025-05-31