Varmröka lax

Våga pröva att varmröka laxen själv. Det är lite pyssligt och det tar lite tid, men det blir väldigt, väldigt gott. Då laxen ska rimmas innan är det bra att börja i tid och allra godast blir den dessutom om den får mogna i kylen efter rökningen.

Gör så här
00:00:00
00:00:00
00:00:00
00:00:00
00:00:00
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1118 KJ / 268 kCal
Fett17 g
Salt5 g
Kolhydrater5 g
Protein24 g
Kommentarer
3 stJag rimmar den i vatten med en näve salt och en näve socker utrört i vattnet över natten i kylen ! Tar fram den 30 minuter innan rökning då torkad med hushållspapper så ytan blir torr då tar den åt sig röksmaken bättre och avänd en stektermometer så ni slipper öppna locket och släppa ut värmen och röken ! Jag brukar krydda med vitlökspeppar och lite råsocker på laxen innan rönning för smak och yta !
Louise
Gjorde 240 gram och resultatet blev i stort sett bra, men som tidigare skrivets så blev det för salt. Kanske berodde det på den i sammanhanget ringa mängden lax. Fick oxå öka på med bricketer, då det var svårt att nå upp i temp med bara 7 bricketer. Lite mindre salt nästa gång och det är 5 av 5
Mattias
Blev tyvärr för salt för min smak. Men doften var fin
Elena