Varmröka lax

Betyg 4.7 av 5.7 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Varmröka lax

Våga pröva att varmröka laxen själv. Det är lite pyssligt och det tar lite tid, men det blir väldigt, väldigt gott. Då laxen ska rimmas innan är det bra att börja i tid och allra godast blir den dessutom om den får mogna i kylen efter rökningen.

Varmröka lax

Ingredienser

10 portioner
ca 1200 g lax i bit med skinn
3 msk salt
3 msk farinsocker
4 dl rökflis
35 briketter

Gör så här

10:00:00
02:00:00
00:10:00
00:10:00
00:10:00
08:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Gjorde 240 gram och resultatet blev i stort sett bra, men som tidigare skrivets så blev det för salt. Kanske berodde det på den i sammanhanget ringa mängden lax. Fick oxå öka på med bricketer, då det var svårt att nå upp i temp med bara 7 bricketer. Lite mindre salt nästa gång och det är 5 av 5

    Mattias

  • Blev tyvärr för salt för min smak. Men doften var fin

    Elena

Näringsvärde per portion

Energi1118 KJ / 268 kCal
Fett17 g
Salt5 g
Kolhydrater5 g
Protein24 g

Testa liknande recept

  • Chili- och limepiffad varmrökt lax
    Betyg 3.6 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Rökt laxrulle med pepparrotsost
    Betyg 3.7 av 5.37 personer har röstat
    Receptet har 8 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Morotsglass med kanel
    Betyg 4 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Över 12 timmar att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad