Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Rökt laxrulle med pepparrotsost

(89)
45 MIN | Medel
Kommentarer
Spara
Börja laga

Fantastiskt mumsig förrätt eller mingelmat! Färskost med pepparrotssmak bres ut på rökt lax tillsammans med bladspenat och kryddor. Laxrätten kan med fördel förberedas dagen innan.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2006
Till Buffé

Ingredienser

Portioner: 18 st
  • 200 g rökt lax
  • 100 g naturell färskost med pepparrotssmak
  • salt och peppar
  • 1 dl bladspenat
  • juicen från 1/4 citron
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 18 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg rökt lax i tunna skivor omlott på plastfolie och bre på naturell färskost med pepparrotssmak. Salta och peppra.
  2. Fördela bladspenat över, pressa över juice från citron och rulla ihop laxen till en fast rulle. Ställ rullen i kylen.
  3. Skär den i 1-2 cm breda skivor då den stelnat. Servera.