Gravad morot och lax med äpple och senapsdressing

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
0
Gravad morot och lax med äpple och senapsdressing

Ugnsbaka först morötterna och grava dem därefter i ättikslag. Servera de gravade morötterna tillsammans med gravad lax och toppa hela salladen med god senapsdressing och fräscha äppelbitar.

Gravad morot och lax med äpple och senapsdressing

Ingredienser

8 portioner
ca 500 g  stora morötter (500 g motsvarar ca 3 st)
1 1/2 dl  grovsalt

Lag

10   vitpepparkorn
1   kruka dill (dillstjälkar i lagen och vippor till servering)
1 msk  ättiksprit (12%)
3 msk  strösocker
3/4 dl  vatten

Senapsdressing

1 msk  rödvinsvinäger
1 msk  skånsk senap
1 tsk  strösocker
1 dl  matolja
salt
svartpeppar
1   rött äpple
8   skivor gravad lax

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi893 KJ / 213 kCal
Fett15 g
Salt2.5 g
Kolhydrater9 g
Protein9 g

Testa liknande recept

Vegansk gravad lax av morot
Betyg 3.8 av 5.
77 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Brantevikssill
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Surdeg grundrecept
Betyg 2.3 av 5.
3 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Sojapicklade ägg med kaviarmajonnäs
Betyg 3 av 5.
6 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Bruna bönor
Betyg 4.3 av 5.
6 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Mjölksyrad rödbeta
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga