Rökt lax med gurk- och äppelsallad
Serverad med rökt lax passar denna fräscha gurk- och äppelsallad fint som förrätt eller som en rätt på ett buffébord. Salladen gör du av fänkål, gurka och äpple som alla skärs tunt, tunt och sedan blandas med syrlig dressing. Till detta serveras en krämig majonnäs kryddad med pepprig pepparrot och på toppen riktigt knapriga kavringskrisp.
Ingredienser
4 portioner
Majonnäs
2 msk riven pepparrot
1 1/2 dl majonnäs
salt
peppar
Gurksallad
1 msk äppelcidervinäger
1 msk rapsolja
2 krm salt
1 krm peppar
1/2 liten fänkål (à ca 150 g)
2 snackgurkor
1/2 rött syrligt äpple
Kavringkrisp
2 skivor kavring
25 g smör
Till servering
riven pepparrot
300 g kallrökt lax i skivor
1 ask krasse (à 100 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Vad är snackgurka?
Mait
2022-04-11