Rökt lax med gurk- och äppelsallad

9
0
Rökt lax med gurk- och äppelsallad

Serverad med rökt lax passar denna fräscha gurk- och äppelsallad fint som förrätt eller som en rätt på ett buffébord. Salladen gör du av fänkål, gurka och äpple som alla skärs tunt, tunt och sedan blandas med syrlig dressing. Till detta serveras en krämig majonnäs kryddad med pepprig pepparrot och på toppen riktigt knapriga kavringskrisp.

Skriv ut
Rökt lax med gurk- och äppelsallad

Ingredienser

4 portioner

Majonnäs

2 msk
riven pepparrot
1 1/2 dl
majonnäs
-
salt
-
peppar

Gurksallad

1 msk
äppelcidervinäger
1 msk
rapsolja
2 krm
salt
1 krm
peppar
1/2
liten fänkål (à ca 150 g)
2
snackgurkor
1/2
rött syrligt äpple

Kavringkrisp

2
skivor kavring
25 g
smör

Till servering

-
riven pepparrot
300 g
kallrökt lax i skivor
1
ask krasse (à 100 g)

För alla

Kontrollera noga innehållet i brödet och majonnäsen.
Gör glutenfri: välj glutenfritt grovt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt matfett.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentarer

Testa liknande recept