Varmkorv i bröd med räk- och gurksallad
En klassiker i mingelformat! Och vem har sagt att korv inte kan vara festligt? Toppa korven med två sorters krämiga sallader, en med bostongurka och en med räkor, sedan kan kalaset börja – för både liten och stor! Även utmärkt som vickning eller nattamat.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2015
Ingredienser
10 portioner
1 lagerblad
5 krossade vitpepparkorn
10 wienerkorvar
10 korvbröd
rostad lök till servering
Räksallad med pepparrot
200 g skalade, grovhackade räkor
1 dl majonnäs
1/2 dl crème fraiche
2 tsk dijonsenap
4 msk finhackad dill
4 msk finskuren gräslök
1 msk riven pepparrot på tub
1 krm salt
1/2 krm peppar
Gurksallad med curry
1 dl majonnäs
1/2 dl crème fraiche
3 dl bostongurka
1 1/2 tsk curry
2 msk finhackad dill
1 msk färskpressad citronjuice
1 krm salt
1 krm peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1817 KJ / 434 kCal
Fett33 g
Salt2.55 g
Kolhydrater22 g
Protein12 g
Kommentar
korvvattnet måste ha rejält med salt!
Staffan
2021-05-10