Varmkorv i bröd med räk- och gurksallad

15
1
Varmkorv i bröd med räk- och gurksallad

En klassiker i mingelformat! Och vem har sagt att korv inte kan vara festligt? Toppa korven med två sorters krämiga sallader, en med bostongurka och en med räkor, sedan kan kalaset börja – för både liten och stor! Även utmärkt som vickning eller nattamat.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2015

Varmkorv i bröd med räk- och gurksallad

Ingredienser

10 portioner
1 lagerblad
5 krossade vitpepparkorn
10 wienerkorvar
10 korvbröd
rostad lök till servering

Räksallad med pepparrot

200 g skalade, grovhackade räkor
1 dl majonnäs
1/2 dl crème fraiche
2 tsk dijonsenap
4 msk finhackad dill
4 msk finskuren gräslök
1 msk riven pepparrot på tub
1 krm salt
1/2 krm peppar

Gurksallad med curry

1 dl majonnäs
1/2 dl crème fraiche
3 dl bostongurka
1 1/2 tsk curry
2 msk finhackad dill
1 msk färskpressad citronjuice
1 krm salt
1 krm peppar

För alla (varmkorv i bröd)

Gör glutenfri: Välj glutenfritt korvbröd och glutenfri rostad lök.
Gör laktosfri: Kontrollera innehållet i brödet.
Gör mjölkproteinfri: Kontrollera innehållet i brödet.
Gör äggfri: Kontrollera innehållet i brödet.

För alla (räksallad med pepparrot)

Fri från gluten.
Gör laktosfri: Välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut crème fraiche mot Imat fraiche eller Sour supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

För alla (Gurksallad med curry)

Fri från gluten.
Gör laktosfri: Välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut crème fraiche mot Imat fraiche eller Sour supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: Välj äggfri majonnäs.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

15

Kommentar

Staffan

2021-05-10

korvvattnet måste ha rejält med salt!

Näringsvärde per portion

Energi 1817 KJ / 434 kCal
Fett 33 g
Salt 2.55 g
Kolhydrater 22 g
Protein 12 g
Läs mer om näringsvärden