Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Fänkål, ingefära och couscousfräs

Couscous är ett enkelt och gott tillbehör till fågel och kött! Vill du ha extra smak på couscousen så blanda i fänkål, soltorkade tomater, ingefära, citronjuice och körsbärstomater. Lätt, snabbt och smarrigt!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tillaga couscousen enligt anvisning på förpackningen. Skär fänkålen i fjärddedelar. Skär bort rotfästet. Strimla fänkålen fint. Grovhacka de soltorkade tomaterna.
  2. Hetta upp en panna med olivolja. Fräs fänkål, ingefära och tomathacket i ca 5 minuter. Blanda ner couscousen. Salta och peppra, ta av från värmen.
  3. Tillsätt citronjuicen. Mosa sönder tomaterna i couscousen. Blanda försiktigt. Servera till kryddstark korv.

I näringsberäkningen ingår wienerkorv.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 dl couscous
  • 1 stor fänkål (à ca 400 g)
  • 4 marinerade soltorkade tomater
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk riven ingefära
  • 2 tsk citronjuice
  • 8 körsbärstomater
  • salt
  • nymalen svartpeppar
Till servering
  • wienerkorv
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2326 kJ / 555 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden