Varm smörgåstårta

Varm smörgåstårta är en kul och god variant av smörgåstårta. Gör en stuvning av bacon, purjolök och champinjoner och bred på bröden. Gratinera snabbt i ugnen och din varma smörgåstårta är klar att servera.

Ingredienser
6 portioner
2 förp bacon (à 140 g)
1 purjolök (à ca 300 g)
250 g kastanjechampinjoner
salt
peppar
2 dl matlagningsgrädde
1 msk majsstärkelse
2 dl crème fraiche
3 hönökakor eller polarkakor
250 g körsbärstomater
150 g riven pizzaost
Till servering
sallad
Gör så här
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat utan sallad till servering.
Energi2466 KJ / 589 kCal
Fett38 g
Salt2 g
Kolhydrater41 g
Protein20 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
15 stMycket god och mättande smörgåstårta.
Elisabet
Mycket god smörgåstårta enkel att göra.
Jonny
Supergod! Men jag har gjort den med creme fraiche Franska örter, ananas och skivad mozzarella. Utan bacon (vegetarisk). Däremot har jag några gånger haft kantareller i tillsammans med champinjonerna, vilket passar bra. Denna gång kommer jag prova utan bacon men med strimlad skinka i 😊
Kristina