Brödtårta med brieost och tomater
Spännande och fräsch lunch- eller bufférätt. Denna hemlagade brödtårta fyller du med krämig brieost, salta soltorkade tomater och valnötter. Toppa gärna med lite rosmarin för extra smak och vacker färg.
Ingredienser
8 portioner
1/2 paket jäst (à 50 g)
2 1/2 dl vatten
1/2 ägg
1 msk olja
1 tsk salt
ca 6 1/2 dl vetemjöl
Fyllning
150 g brieost
10 marinerade, soltorkade tomater
1 dl hackade valnötter
1 msk rosmarin
Pensling
1/2 ägg
1 tsk gourmetsalt
Gör så här
Gör så här- texten är avsedd för 8 port.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Gudomligt gott för en brödälskare som jag. Kombinationen brie, rosmarin, salt och soltorkade tomater är kanon! Detta bröd kommer jag göra många gånger framöver.
Annica
2008-06-23Mycket bra brödrecept! Jag får ofta önskemål om det här brödet när vi har knytis :) Jag brukar byta ut rosmarin mot basilika och avstå från valnötterna. Håller med om att jäsa brödet andra gången i kylen är toppen, trevligt med nybakat bröd precis när gästerna kommer utan att behöva stressa!
Linda
2008-03-22Jättegod! Blev uppskattad bland gästerna och jag har fått vidarebefodra receptet.
Anette
2005-08-08