Brödtårta med brieost och tomater

33
5
Brödtårta med brieost och tomater

Spännande och fräsch lunch- eller bufférätt. Denna hemlagade brödtårta fyller du med krämig brieost, salta soltorkade tomater och valnötter. Toppa gärna med lite rosmarin för extra smak och vacker färg.

Brödtårta med brieost och tomater

Ingredienser

8 portioner
1/2 paket jäst (à 50 g)
2 1/2 dl vatten
1/2 ägg
1 msk olja
1 tsk salt
ca 6 1/2 dl vetemjöl

Fyllning

150 g brieost
10 marinerade, soltorkade tomater
1 dl hackade valnötter
1 msk rosmarin

Pensling

1/2 ägg
1 tsk gourmetsalt

Gör så här

Gör så här- texten är avsedd för 8 port.

Tips

Kavla ut och fyll tårtan och ställ den sedan att jäsa andra gången i kylskåpet. Ta fram och grädda ca 30 min innan den ska ätas.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

33

Kommentarer

Annica

2008-06-23

Gudomligt gott för en brödälskare som jag. Kombinationen brie, rosmarin, salt och soltorkade tomater är kanon! Detta bröd kommer jag göra många gånger framöver.

Linda

2008-03-22

Mycket bra brödrecept! Jag får ofta önskemål om det här brödet när vi har knytis :) Jag brukar byta ut rosmarin mot basilika och avstå från valnötterna. Håller med om att jäsa brödet andra gången i kylen är toppen, trevligt med nybakat bröd precis när gästerna kommer utan att behöva stressa!

Anette

2005-08-08

Jättegod! Blev uppskattad bland gästerna och jag har fått vidarebefodra receptet.