Spännande och fräsch lunch- eller bufférätt. Denna hemlagade brödtårta fyller du med krämig brieost, salta soltorkade tomater och valnötter. Toppa gärna med lite rosmarin för extra smak och vacker färg.
Ingredienser
8 portioner
1/2
paket jäst (à 50 g)
2 1/2
dl
vatten
1/2
ägg
1
msk
olja
1
tsk
salt
ca 6 1/2
dl
vetemjöl
Fyllning
150
g
brieost
10
marinerade, soltorkade tomater
1
dl
hackade valnötter
1
msk
rosmarin
Pensling
1/2
ägg
1
tsk
gourmetsalt
Gör så här
Gör så här- texten är avsedd för 8 port.
Tips
Kavla ut och fyll tårtan och ställ den sedan att jäsa andra gången i kylskåpet. Ta fram och grädda ca 30 min innan den ska ätas.
Har du lagat receptet?
Historik (0)
Vad tyckte du om receptet?
33
5 st
Kommentarer
Annica
2008-06-23
Gudomligt gott för en brödälskare som jag. Kombinationen brie, rosmarin, salt och soltorkade tomater är kanon! Detta bröd kommer jag göra många gånger framöver.
Linda
2008-03-22
Mycket bra brödrecept! Jag får ofta önskemål om det här brödet när vi har knytis :) Jag brukar byta ut rosmarin mot basilika och avstå från valnötterna. Håller med om att jäsa brödet andra gången i kylen är toppen, trevligt med nybakat bröd precis när gästerna kommer utan att behöva stressa!
Anette
2005-08-08
Jättegod! Blev uppskattad bland gästerna och jag har fått vidarebefodra receptet.
Kommentarer
Annica
2008-06-23Gudomligt gott för en brödälskare som jag. Kombinationen brie, rosmarin, salt och soltorkade tomater är kanon! Detta bröd kommer jag göra många gånger framöver.
Linda
2008-03-22Mycket bra brödrecept! Jag får ofta önskemål om det här brödet när vi har knytis :) Jag brukar byta ut rosmarin mot basilika och avstå från valnötterna. Håller med om att jäsa brödet andra gången i kylen är toppen, trevligt med nybakat bröd precis när gästerna kommer utan att behöva stressa!
Anette
2005-08-08Jättegod! Blev uppskattad bland gästerna och jag har fått vidarebefodra receptet.