Rund med sälta, smörgåstårta

Betyg 3 av 5.
124 personer har röstat
0
Rund med sälta, smörgåstårta

Ett fantastiskt recept på somrig, rund smörgåstårta. Du gör tårtan av bland annat kavring, gelatinblad, rödlök, matjessill, kvarg, crème fraiche, rädisor och löjrom. Perfekt att servera till midsommar eller i sommar.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2009

Rund med sälta, smörgåstårta

Ingredienser

12 portioner
150 g  kavring
75 g  smör
3   gelatinblad
1   rödlök
1   burk matjessill (à 200 g)
2 1/2 msk  sillspad (från matjesillen)
1   burk kvarg (à 2 1/2 dl, 10%)
2 dl  crème fraiche
2 krm  svartpeppar

Garnering

1   liten rödlök
1   knippe rädisor
1   ask sockerärtor (à 150 g)
40 g  löjrom
dillvippa

För alla

Fri från ägg.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i brödet.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche och kvarg, byt till laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: ersätt kvarg och crème fraiche med imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja), byt till mjölkproteinfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
124 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Matjessilltårta
Betyg 4.4 av 5.
47 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Silltårta
Betyg 4.1 av 5.
85 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Skagentårta
Betyg 3.5 av 5.
71 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Matjessill med kokta gulbetor
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Matjessilltallrik med pepparrot
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga