Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Rund med sälta, smörgåstårta

Ett fantastiskt recept på somrig, rund smörgåstårta. Du gör tårtan av bland annat kavring, gelatinblad, rödlök, matjessill, kvarg, crème fraiche, rädisor och löjrom. Perfekt att servera till midsommar eller i sommar.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 12 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär kavringen i mindre bitar. Smält smöret. Kör detta i en matberedare tills det blivit en slät massa. Tryck ut brödblandningen i en pajform med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter (för 12 port) och ställ kallt.
  2. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 10 minuter.
  3. Skala och finhacka löken. Skär sillen i tärningar, spara sillspadet. Blanda sill, rödlök, kvarg och crème fraiche. Smaksätt med peppar och sillspadet.
  4. Lyft upp gelatinbladen och smält dem försiktigt i en kastrull. Rör ner dem i sillröran.
  5. Häll fyllningen i pajformen och ställ kallt minst 3 timmar.
  6. Garnering: Skala och finhacka löken. Skiva och strimla rädisorna. Koka sockerärterna 1-2 minuter. Skölj i kallt vatten och skär i strimlor. Garnera tårtan med detta, klickar av löjrommen och dillvippor.

För alla

Fri från ägg.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i brödet.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche och kvarg, byt till laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: ersätt kvarg och crème fraiche med imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja), byt till mjölkproteinfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 12
  • 150 g kavring
  • 75 g smör
  • 3 gelatinblad
  • 1 rödlök
  • 1 burk matjessill (à 200 g)
  • 2 1/2 msk sillspad (från matjesillen)
  • 1 burk kvarg (à 2 1/2 dl, 10%)
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 krm svartpeppar
Garnering
  • 1 liten rödlök
  • 1 knippe rädisor
  • 1 ask sockerärtor (à 150 g)
  • 40 g löjrom
  • dillvippa
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer