Rund med sälta, smörgåstårta
Ett fantastiskt recept på somrig, rund smörgåstårta. Du gör tårtan av bland annat kavring, gelatinblad, rödlök, matjessill, kvarg, crème fraiche, rädisor och löjrom. Perfekt att servera till midsommar eller i sommar.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2009
Ingredienser
12 portioner
150 g kavring
75 g smör
3 gelatinblad
1 rödlök
1 burk matjessill (à 200 g)
2 1/2 msk sillspad (från matjesillen)
1 burk kvarg (à 2 1/2 dl, 10%)
2 dl crème fraiche
2 krm svartpeppar
Garnering
1 liten rödlök
1 knippe rädisor
1 ask sockerärtor (à 150 g)
40 g löjrom
dillvippa
För alla
Fri från ägg.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i brödet.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche och kvarg, byt till laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: ersätt kvarg och crème fraiche med imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja), byt till mjölkproteinfritt matfett.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer