Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Varm sallad med matvete, rostad broccoli, rödlök och avokadokräm

Varm sallad med matvete, broccoli, rödlök och avokadokräm som sås är en matig sallad att servera till lax eller kyckling. Salladen blir smakrik då broccolin rostas och blandas med späd mangold och knapriga solrosfrön.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C. Sätt in en plåt i ugnen.
  2. Sallad: Ansa broccolin, skala stjälkarna med potatisskalare. Dela varje broccoli i 4 delar på längden. Skala och skär varje lök i 4 klyftor.
  3. Lägg löken och broccolin på den förvärmda plåten, ringla över olivoljan och krydda med salt, peppar och fänkål. Sätt in plåten mitt i ugnen ca 10 minuter.
  4. Koka matvetet enligt anvisningen på förpackningen men med en buljongtärning i vattnet.
  5. Avokadokräm: Dela, ta ur kärnan och gröp ur avokadoköttet. Skölj och riv det yttersta skalet av citronen. Skala och riv pepparroten. Mosa avokadoköttet tillsammans med gräddfilen. Smaksätt med citronskal, pepparrot, salt, peppar och några droppar citronsaft.
  6. Rosta solroskärnorna i en torr stekpanna på medelvärme. Hacka körveln.
  7. Blanda försiktigt broccoli, lök, matvete, körvel, tomater och mangoldskott. Strö på solroskärnorna.
  8. Till servering: Passar bra att servera till lax eller kycklling.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut matvete mot glutenfri couscous.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil mot havre-, soja- eller risbaserad yoghurtprodukt alternativt iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Servera matvetesalladen med lax eller kyckling och avokadokräm.

Näringsvärdet är beräknat per portion med lax.

Ingredienser

Portioner: 4
Sallad
  • 500 g broccoli
  • 2 medelstora rödlökar
  • 2 msk olivolja
  • salt och svartpeppar
  • 1/2 msk fänkålsfrön
  • 4 port matvete
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 dl solroskärnor
  • 1 kruka körvel
  • 250 g körsbärstomater
  • 65 g röda mangoldskott
Avokadokräm
  • 1 avokado
  • 1 citron
  • 1 msk riven färsk pepparrot
  • 2 dl gräddfil
  • salt och peppar
Till servering
  • lax eller kyckling
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3658 kJ / 876 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept