Rostad bellaverde med apelsinvinägrett och fetaostkräm

17
1
Rostad bellaverde med apelsinvinägrett och fetaostkräm

Bellaverde eller sparrisbroccoli är en späd broccoli med krispig och smakrik stam. I det här vegetariska receptet så rostas bellaverden i ugnen och får smak av en matchande dressing med apelsin och rosmarin. Tillsammans med matvete och en krämig fetaoströra blir det en färgrik, skön grön middagsrätt.

Rostad bellaverde med apelsinvinägrett och fetaostkräm

Ingredienser

4 portioner
4 port matvete
400 g bellaverde eller delade broccolibuketter
4 morötter
2 msk färsk rosmarin
1 apelsin
3 msk olivolja
salt och peppar
1 dl solrosfrön
65 g babyspenat

Fetaostkräm

150 g fetaost
1 dl crème fraiche
salt och peppar

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut matvete mot glutenfri couscous.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost och crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut fetaost mot tofu eller annan mjölkproteinfri ost. Byt ut crème fraiche mot Imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

17

Kommentar

Peter

2021-06-15

Mycket gott. Snåla inte på vinägretten. Ta gärna lite extra, snarare.

Näringsvärde per portion

Energi 2535 KJ / 606 kCal
Fett 36 g
Salt 1.1 g
Kolhydrater 42.6 g
Protein 23.7 g
Läs mer om näringsvärden