Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kotlett med parmesandressade primörer

Utsökta parmesandressade primörer som färskpotatis, morötter och mangoldskott bildar, tillsammans med saftiga fläskkotletter, en vinnande smakkombination! Kotlett med parmesandressade primörer är en riktig toppenrätt som fungerar både till vardag och helg och tillagas på under 45 minuter. Smaklig måltid!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 25, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Borsta och skölj potatisen och koka den i saltat vatten.
  2. Skala och skär morötterna i mindre bitar. Koka dem i saltat vatten ca 2 minuter. Spara 1/2 dl (för 4 port) av kokvattnet till dressingen.
  3. Dressing: Mixa parmesan med körvel, vatten och pressad vitlök till en slät konsistens. Mixa sedan i vinägern och oljan. Smaka av med salt och peppar.
  4. Kotletter: Pensla kotletterna med oljan. Stek eller grilla dem. Krydda med salt och peppar.
  5. Vid servering blanda potatis, morötter och mangold med dressingen och servera till kotletterna.

För alla

Rätten är fri från gluten och laktos men innehåller mjölkprotein.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsmedlet E1105 Lysozym.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g färskpotatis
  • 1/2 knippe morötter
Dressing
  • 1 dl parmesanflarn
  • 1/2 kruka körvel
  • 1/2 dl varmt vatten (från morötterna)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk olivolja
  • salt och peppar
Kotletter
  • 4 fläskkotletter
  • 1/2 msk olja
  • 65 g röda mangoldskott
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1935 kJ / 464 kCal