Pepparstekt fläskytterfilé med sötpotatisaioli
Helstekt saftig fläskytterfilé blir spännande ackompanjerad av varma grönsaker, fräsch sallad av rädisor, körvel och mangoldskott samt smakrik sötpotatisaioli. En riktig festmåltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 37 2014
Ingredienser
4 portioner
Sötpotatisaioli
900 g sötpotatis
2 äggulor
2 vitlöksklyftor
1/2 dl olivolja
citronsaft av 1 citron (1 citron motsvarar 2 msk citronsaft)
1 tsk salt
Fläskytterfilé
ca 600 g fläskytterfilé
2 tsk mortlad peppar (t.ex. rosé eller grön)
1/2 tsk salt
1/2 msk olja
Varma grönsaker
1 rödlök
1/2 påse salladslök (à 125 g)
2 tomater
1 msk rödvinsvinäger
1 msk honung
salt
peppar
Sallad
1/2 strut rädisor (à 125 g)
1/2 kruka körvel
65 g mangoldskott
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2235 KJ / 353 kCal
Fett18.7 g
Kolhydrater50.3 g
Protein37.5 g
Kommentarer