Pepparstekt fläskytterfilé med sötpotatisaioli

27
0
Pepparstekt fläskytterfilé med sötpotatisaioli

Helstekt saftig fläskytterfilé blir spännande ackompanjerad av varma grönsaker, fräsch sallad av rädisor, körvel och mangoldskott samt smakrik sötpotatisaioli. En riktig festmåltid!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 37 2014

Pepparstekt fläskytterfilé med sötpotatisaioli

Ingredienser

4 portioner

Sötpotatisaioli

900 g sötpotatis
2 äggulor
2 vitlöksklyftor
1/2 dl olivolja
citronsaft av 1 citron (1 citron motsvarar 2 msk citronsaft)
1 tsk salt

Fläskytterfilé

ca 600 g fläskytterfilé
2 tsk mortlad peppar (t.ex. rosé eller grön)
1/2 tsk salt
1/2 msk olja

Varma grönsaker

1 rödlök
1/2 påse salladslök (à 125 g)
2 tomater
1 msk rödvinsvinäger
1 msk honung
salt och peppar

Sallad

1/2 strut rädisor (à 125 g)
1/2 kruka körvel
65 g mangoldskott

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: byt ut äggulorna mot lite vatten för bra konsistens.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

27

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2235 KJ / 353 kCal
Fett 187 g
Kolhydrater 503 g
Protein 375 g
Läs mer om näringsvärden