Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Pepparstekt fläskytterfilé med sötpotatisaioli

Helstekt saftig fläskytterfilé blir spännande ackompanjerad av varma grönsaker, fräsch sallad av rädisor, körvel och mangoldskott samt smakrik sötpotatisaioli. En riktig festmåltid!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 37, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 150˚C.
  2. Sötpotatisaioli: Skala och skär sötpotatisen i mindre bitar. Koka den mjuk i saltat vatten.
  3. Fläskytterfilé: Dela köttet på längden och krydda. Bryn den i oljan i en het stekpanna och stek klart mitt i ugnen ca 20 minuter eller tills innertemperaturen är 70˚C.
  4. Varma grönsaker: Skala löken, skiva den och salladslöken. Skär tomaterna i små tärningar.
  5. Koka lökskivorna (men spara det gröna på salladslöken att ha att blanda ner på slutet) och tomattärningarna i vinäger och honung tills de är mjuka. Smaka av med salt och peppar.
  6. Sötpotatisaioli: Låt potatisen svalna något och mixa den sedan tillsammans med äggulor och pressad vitlök. Blanda ner olivoljan och smaka av med citronsaft och salt.
  7. Sallad: Skiva rädisorna. Plocka av bladen på körveln. Blanda det med mangoldskotten.
  8. Skiva köttet och servera med aiolin, grönsakerna och salladen.

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: byt ut äggulorna mot lite vatten för bra konsistens.

Ingredienser

Portioner: 4
Sötpotatisaioli
  • 900 g sötpotatis
  • 2 äggulor
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2 dl olivolja
  • citronsaft av 1 citron (1 citron motsvarar 2 msk citronsaft)
  • 1 tsk salt
Fläskytterfilé
  • ca 600 g fläskytterfilé
  • 2 tsk mortlad peppar (t.ex. rosé eller grön)
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 msk olja
Varma grönsaker
  • 1 rödlök
  • 1/2 påse salladslök (à 125 g)
  • 2 tomater
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk honung
  • salt och peppar
Sallad
  • 1/2 strut rädisor (à 125 g)
  • 1/2 kruka körvel
  • 65 g mangoldskott
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2235 kJ / 353 kCal