Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Varm potatissallad

En varm potatissallad passar till de flesta kött- och fiskrätter eller vegetariskt. Potatisen steks tillsammans med rödlök och sockerärter i smör och olja. Vänd ner spenat och servera med valfri ört som garnityr.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj och koka potatisen. Låt svalna.
  2. Skala och strimla rödlöken. Skär sockerärterna i bitar.
  3. Stek potatis, lök och sockerärter i smör och olja. Vänd i spenaten. Salta och peppra. Servera den varma potatissalladen med plockad körvel, persilja eller basilika.
  4. Passar till bl a Citronpanerad zucchini och Oxfilé med getost & vinsås.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör mjölkfri: uteslut smöret.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g delikatesspotatis eller annan liten potatis
  • 1/2 rödlök
  • 100 g sockerärtor
  • smör och olivolja till stekning
  • 80 g färsk spenat
  • salt och peppar
  • körvel persilja eller basilika till servering
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 590 kJ / 140 kCal
Fett: 4 g
Läs mer om näringsvärden