Citronpanerad zucchini

10
2
Citronpanerad zucchini

Citronpanerad zucchini är en superb för- eller varmrätt som tillsammans med ingefärs- och morotspuré och en varm vinägrett gör succé på nyårsfesten! Zucchinin paneras i mjöl, ägg och en blandning av citronskal, parmesanost och ströbröd.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2006

Citronpanerad zucchini

Ingredienser

4 portioner

Citronpanerad zucchini

2
zucchini
1 dl
vetemjöl
2
ägg
1
citron (finrivet skal)
2 msk
riven parmesanost
2 dl
ströbröd
-
smör och olivolja till stekning
-
salt och peppar

Ingefärs- och morotspuré

500 g
morötter
1 tsk
strösocker
ca 2 cm
ingefära
1 1/2 dl
crème fraiche
1/2 msk
olivolja
-
salt och peppar

Varm vinägrett

1/2
rödlök
1
salladslök
1/2
paprika (valfri färg)
ca 4 cm
gurka
2 msk
olivolja
1 msk
balsamvinäger
-
salt och peppar

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Över 60 minuter

Gör så här

Tips

Planeringshjälp:
1. Koka potatisen till den varma potatissalladen. Skär upp övriga ingredienser, plasta och ställ kallt.
2. Gör vinägretten, men värm vid servering.
3. Gör ingefärs- och morotspurén.
4. Skär och panera zucchinin.
5. Stek zucchinin, potatisen samt värm övrigt.

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Thomas

1/1/2017

Riktigt gott speciellt morotspurens sötma mot vinegrettens syrlighet. Tyvärr kom inte citronsmaken fram i zuccinin.

Maria

1/1/2014

Gjorde denna till nyårsmiddag men utan potatissallad till och bara lök i vinegretten. Serverade istället med honungsstekt brysselkål och halloumi sallad. Supersmarrigt!

Näringsvärde per portion

Energi 880 KJ / 210 kCal
Fett 11 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept