Citronpanerad zucchini
Citronpanerad zucchini är en superb för- eller varmrätt som tillsammans med ingefärs- och morotspuré och en varm vinägrett gör succé på nyårsfesten! Zucchinin paneras i mjöl, ägg och en blandning av citronskal, parmesanost och ströbröd.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2006
Ingredienser
4 portioner
Citronpanerad zucchini
2 zucchini
1 dl vetemjöl
2 ägg
1 citron (finrivet skal)
2 msk riven parmesan eller annan lagrad hårdost
2 dl ströbröd
smör och olivolja till stekning
salt och peppar
Ingefärs- och morotspuré
500 g morötter
1 tsk strösocker
ca 2 cm ingefära
1 1/2 dl crème fraiche
1/2 msk olivolja
salt och peppar
Varm vinägrett
1/2 rödlök
1 salladslök
1/2 paprika (valfri färg)
ca 4 cm gurka
2 msk olivolja
1 msk balsamvinäger
salt och peppar
För alla
Kontrollera noga innehållet i osten, kan innehålla löpe.
Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Tips
Planeringshjälp:
1. Koka potatisen till den varma potatissalladen. Skär upp övriga ingredienser, plasta och ställ kallt.
2. Gör vinägretten, men värm vid servering.
3. Gör ingefärs- och morotspurén.
4. Skär och panera zucchinin.
5. Stek zucchinin, potatisen samt värm övrigt.
1. Koka potatisen till den varma potatissalladen. Skär upp övriga ingredienser, plasta och ställ kallt.
2. Gör vinägretten, men värm vid servering.
3. Gör ingefärs- och morotspurén.
4. Skär och panera zucchinin.
5. Stek zucchinin, potatisen samt värm övrigt.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi880 KJ / 210 kCal
Fett11 g
Kommentarer
Riktigt gott speciellt morotspurens sötma mot vinegrettens syrlighet. Tyvärr kom inte citronsmaken fram i zuccinin.
Thomas
2017-01-01Gjorde denna till nyårsmiddag men utan potatissallad till och bara lök i vinegretten. Serverade istället med honungsstekt brysselkål och halloumi sallad. Supersmarrigt!
Maria
2014-01-01