Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Avancerad

Citronpanerad zucchini

Citronpanerad zucchini är en superb för- eller varmrätt som tillsammans med ingefärs- och morotspuré och en varm vinägrett gör succé på nyårsfesten! Zucchinin paneras i mjöl, ägg och en blandning av citronskal, parmesanost och ströbröd.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Citronpanerad zucchini: Skär av ändarna på zucchinin. Skär 8 skivor på längden (för 4 port), ca 1 cm tjocka.
  2. Lägg vetemjöl på en tallrik. Vispa upp ägg på en annan tallrik. Lägg en blandning av citronskal, parmesanost och ströbröd på en tredje tallrik.
  3. Dubbelpanera zucchiniskivorna genom att vända dem i vetemjöl, ägg och sist citronblandningen.
  4. Stek skivorna vackert gyllenbruna i smör och olivolja. Salta och peppra.
  5. Ingefärs- och morotspuré: Skala och skär morötterna i bitar. Koka dem i lätt saltat vatten med strösocker tills de är mjuka. Häll av vattnet. Skala och riv ingefäran fint.
  6. Mixa morötter, ingefära, crème fraiche och olivolja med en stavmixer eller i en mixer. Smaka av med salt och peppar. Ställ åt sidan. Servera ljummen.
  7. Varm vinägrett: Skala och hacka rödlöken. Strimla vårlöken. Kärna ur och hacka paprikan smått. Skala, kärna ur och skär gurkan i små bitar. Lägg allt i en kastrull.
  8. Häll i olivolja och vinäger. Smaka av med salt och peppar. Värm på svag värme till något varmare än rumstemperatur.
  9. Servera den citronpanerade zucchinin tillsammans med morots- och ingefärspuré, varm vinägrett och Varm potatissallad. Garnera med plockad körvel eller något annat vackert grönt ur örtbuketten. Potatissalladen, den varma vinägretten och ingefärs- och morotspurén fungerar också utmärkt till kött- och fiskrätter.

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Planeringshjälp:
1. Koka potatisen till den varma potatissalladen. Skär upp övriga ingredienser, plasta och ställ kallt.
2. Gör vinägretten, men värm vid servering.
3. Gör ingefärs- och morotspurén.
4. Skär och panera zucchinin.
5. Stek zucchinin, potatisen samt värm övrigt.

Ingredienser

Portioner: 4
Citronpanerad zucchini
  • 2 zucchini
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 1 citron (finrivet skal)
  • 2 msk riven parmesanost
  • 2 dl ströbröd
  • smör och olivolja till stekning
  • salt och peppar
Ingefärs- och morotspuré
  • 500 g morötter
  • 1 tsk strösocker
  • ca 2 cm ingefära
  • 1 1/2 dl crème fraiche
  • 1/2 msk olivolja
  • salt och peppar
Varm vinägrett
  • 1/2 rödlök
  • 1 salladslök
  • 1/2 paprika (valfri färg)
  • ca 4 cm gurka
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 880 kJ / 210 kCal
Fett: 11 g
Läs mer om näringsvärden