Citronpanerad zucchini
Citronpanerad zucchini är en superb för- eller varmrätt som tillsammans med ingefärs- och morotspuré och en varm vinägrett gör succé på nyårsfesten! Zucchinin paneras i mjöl, ägg och en blandning av citronskal, parmesanost och ströbröd.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2006
Ingredienser
4 portioner
Citronpanerad zucchini
2 zucchini
1 dl vetemjöl
2 ägg
1 citron (finrivet skal)
2 msk riven parmesan eller annan lagrad hårdost
2 dl ströbröd
smör och olivolja till stekning
salt
peppar
Ingefärs- och morotspuré
500 g morötter
1 tsk strösocker
ca 2 cm ingefära
1 1/2 dl crème fraiche
1/2 msk olivolja
salt
peppar
Varm vinägrett
1/2 rödlök
1 salladslök
1/2 paprika (valfri färg)
ca 4 cm gurka
2 msk olivolja
1 msk balsamvinäger
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi880 KJ / 210 kCal
Fett11 g
Kommentarer
Riktigt gott speciellt morotspurens sötma mot vinegrettens syrlighet. Tyvärr kom inte citronsmaken fram i zuccinin.
Thomas
2017-01-01Gjorde denna till nyårsmiddag men utan potatissallad till och bara lök i vinegretten. Serverade istället med honungsstekt brysselkål och halloumi sallad. Supersmarrigt!
Maria
2014-01-01