Citronpanerad zucchini

10
2
Citronpanerad zucchini

Citronpanerad zucchini är en superb för- eller varmrätt som tillsammans med ingefärs- och morotspuré och en varm vinägrett gör succé på nyårsfesten! Zucchinin paneras i mjöl, ägg och en blandning av citronskal, parmesanost och ströbröd.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2006

Citronpanerad zucchini

Ingredienser

4 portioner

Citronpanerad zucchini

2 zucchini
1 dl vetemjöl
2 ägg
1 citron (finrivet skal)
2 msk riven parmesanost
2 dl ströbröd
smör och olivolja till stekning
salt och peppar

Ingefärs- och morotspuré

500 g morötter
1 tsk strösocker
ca 2 cm ingefära
1 1/2 dl crème fraiche
1/2 msk olivolja
salt och peppar

Varm vinägrett

1/2 rödlök
1 salladslök
1/2 paprika (valfri färg)
ca 4 cm gurka
2 msk olivolja
1 msk balsamvinäger
salt och peppar

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Planeringshjälp:
1. Koka potatisen till den varma potatissalladen. Skär upp övriga ingredienser, plasta och ställ kallt.
2. Gör vinägretten, men värm vid servering.
3. Gör ingefärs- och morotspurén.
4. Skär och panera zucchinin.
5. Stek zucchinin, potatisen samt värm övrigt.

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Thomas

2017-01-01

Riktigt gott speciellt morotspurens sötma mot vinegrettens syrlighet. Tyvärr kom inte citronsmaken fram i zuccinin.

Maria

2014-01-01

Gjorde denna till nyårsmiddag men utan potatissallad till och bara lök i vinegretten. Serverade istället med honungsstekt brysselkål och halloumi sallad. Supersmarrigt!

Näringsvärde per portion

Energi 880 KJ / 210 kCal
Fett 11 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept