Torsk i räksås med spenatpotatis
Denna fiskrätt med torskfiléer tillagar du i en krämig räksås som smaksätter torsken med bland annat persilja och buljong. Till fisken serverar du spenatpotatis som består av kokt potatis och smörstekt spenat.
Ingredienser
4 portioner
900 g delikatesspotatis
4 torskfiléer (à 125 g)
1/2 tsk salt
2 msk smör eller margarin
3 msk vetemjöl
2 dl vispgrädde
3 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning eller konc grönsaksfond (1 buljongtärning motsvarar 1 1/2 msk konc fond)
1/2 kruka finhackad persilja
200 g skalade räkor
Spenatpotatis
1/2 påse spenat (à 70 g)
1 msk smör
1/2 tsk flingsalt
1 krm svartpeppar
Till servering
1/2 citron i klyftor
morotsstavar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Supergott!
Maria
2024-05-29Jättegott och enkelt att göra! Fisken blir perfekt tillagad i såsen.
Susanne
2023-05-18Jättegott! Håller med om att det blev mycket sås över.
Birgitta
2022-10-21