Torsk i räksås med spenatpotatis
Denna fiskrätt med torskfiléer tillagar du i en krämig räksås som smaksätter torsken med bland annat persilja och buljong. Till fisken serverar du spenatpotatis som består av kokt potatis och smörstekt spenat.
Ingredienser
4 portioner
900 g delikatesspotatis
4 torskfiléer (à 125 g)
1/2 tsk salt
2 msk smör eller margarin
3 msk vetemjöl
2 dl vispgrädde
3 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning eller konc grönsaksfond (1 buljongtärning motsvarar 1 1/2 msk konc fond)
1/2 kruka finhackad persilja
200 g skalade räkor
Spenatpotatis
1/2 påse spenat (à 70 g)
1 msk smör
1/2 tsk flingsalt
1 krm svartpeppar
Till servering
1/2 citron i klyftor
morotsstavar
För alla
Fri från ägg. Kontrollera innehållet i buljong/fond för samtliga allergener.
Gör glutenfri: ersätt vetemjöl med majsstärkelse (Maizena) och red såsen enligt anvisning för förpackningen.
Gör laktosfri: välj laktosfri vispgrädde och matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt alternativ till vispgrädde och matfett.
Gör så här
Tips
Det är gott att röra ner lite kaviar eller hackade, hårdkokta ägg i såsen.
Barnknepet!
Servera spenaten separat i stället för att blanda med den med potatisen.
Barnknepet!
Servera spenaten separat i stället för att blanda med den med potatisen.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jättegott och enkelt att göra! Fisken blir perfekt tillagad i såsen.
Susanne
2023-05-18Jättegott! Håller med om att det blev mycket sås över.
Birgitta
2022-10-21Blev en del potatis och sås över, till hundarnas glädje!
Marie
2022-06-17