Torsk i räksås med spenatpotatis

31
5
Torsk i räksås med spenatpotatis

Denna fiskrätt med torskfiléer tillagar du i en krämig räksås som smaksätter torsken med bland annat persilja och buljong. Till fisken serverar du spenatpotatis som består av kokt potatis och smörstekt spenat.

Torsk i räksås med spenatpotatis

Ingredienser

4 portioner
900 g delikatesspotatis
4 torskfiléer (à 125 g)
1/2 tsk salt
2 msk smör eller margarin
3 msk vetemjöl
2 dl vispgrädde
3 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning eller konc grönsaksfond (1 buljongtärning motsvarar 1 1/2 msk konc fond)
1/2 kruka finhackad persilja
200 g skalade räkor

Spenatpotatis

1/2 påse spenat (à 70 g)
1 msk smör
1/2 tsk flingsalt
1 krm svartpeppar

Till servering

1/2 citron i klyftor
morotsstavar

För alla

Fri från ägg. Kontrollera innehållet i buljong/fond för samtliga allergener.
Gör glutenfri: ersätt vetemjöl med majsstärkelse (Maizena) och red såsen enligt anvisning för förpackningen.
Gör laktosfri: välj laktosfri vispgrädde och matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt alternativ till vispgrädde och matfett. 

Gör så här

Tips

Det är gott att röra ner lite kaviar eller hackade, hårdkokta ägg i såsen.

Barnknepet!
Servera spenaten separat i stället för att blanda med den med potatisen.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

31

Kommentarer

Birgitta

2022-10-21

Jättegott! Håller med om att det blev mycket sås över.

Marie

2022-06-17

Blev en del potatis och sås över, till hundarnas glädje!

Lena

2021-03-25

Kanon och lättlagad