Torsk i räksås med spenatpotatis

Betyg 4.5 av 5.
39 personer har röstat
7
Torsk i räksås med spenatpotatis

Denna fiskrätt med torskfiléer tillagar du i en krämig räksås som smaksätter torsken med bland annat persilja och buljong. Till fisken serverar du spenatpotatis som består av kokt potatis och smörstekt spenat.

Torsk i räksås med spenatpotatis

Ingredienser

4 portioner
900 g delikatesspotatis
4 torskfiléer (à 125 g)
1/2 tsk salt
2 msk smör eller margarin
3 msk vetemjöl
2 dl vispgrädde
3 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning eller konc grönsaksfond (1 buljongtärning motsvarar 1 1/2 msk konc fond)
1/2 kruka finhackad persilja
200 g skalade räkor

Spenatpotatis

1/2 påse spenat (à 70 g)
1 msk smör
1/2 tsk flingsalt
1 krm svartpeppar

Till servering

1/2 citron i klyftor
morotsstavar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
39 personer har röstat

Kommentarer

Supergott!

Maria

2024-05-29

Jättegott och enkelt att göra! Fisken blir perfekt tillagad i såsen.

Susanne

2023-05-18

Jättegott! Håller med om att det blev mycket sås över.

Birgitta

2022-10-21

Testa liknande recept

Torsk med krasse- och ansjovissås
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fiskgratäng och gurka
Betyg 4.1 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rostad sparris med torsk och aioli
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Torsk med dragon, rödbetor och brynt smör
Betyg 3.1 av 5.
171 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rimmad torsk med betor och körvel
Betyg 3.3 av 5.
21 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ugnsbakad torsk med rödbetor och brynt smörkräm
Betyg 4.5 av 5.
38 personer har röstat
Under 45 min att tillaga