Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Varm pastasallad med falukorv

Den här pastasalladen med korv är en färgstark rätt med mycket grönsaker som mättar både små och stora magar.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 2, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Dela och kärna ur paprikan. Skölj och ansa purjolöken. Skär paprikan, purjolöken och korven i strimlor.
  3. Låt majsen rinna av.
  4. Stek korven i en panna i matfettet. Blanda korven med nykokt pasta, paprika, purjolök, majs och spenat. Krydda med salt
    och peppar.
  5. Dressing: Blanda olivolja och vinäger, smaksätt med salt och peppar. Vänd ned dressingen i pastasalladen och servera.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korven. I övrigt innehåller rätten gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port pasta penne
  • 1 röd paprika
  • 1/2 purjolök
  • 500 g falukorv
  • 1 burk majs (à 340 g)
  • 1 msk smör eller margarin
  • 65 g färsk spenat
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
Dressing
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk vinäger
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 3068 kJ / 734 kCal