Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Honung- och ingefärsmarinerad fläskkarré med varm potatissallad

Honung- och ingefärsmarinerad fläskkarré med varm potatissallad är gott både grillat och halstrat. Marinera karrén i olja, honung, ingefära och citron och grilla. Servera potatissalladen med haricots verts, rödlök, olja, vinäger och körvel till.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Marinad: Blanda ihop marinaden och pensla på köttet. Låt dra några minuter eller längre.
  2. Potatissallad: Borsta och skala ev. potatisen. Skär den i bitar. Koka potatisen i lättsaltat vatten 10-15 min. Tillsätt haricots verts och rödlöken när ca 3 min återstår. Häll av vattnet. Rör ihop olja, vinäger, körvel, salt och peppar. Slå över den varma potatisen.
  3. Grilla eller halstra fläskkarrén i het panna. Salta och peppra. Servera med varm potatissallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 skivor fläskkarré (à 150 g)
Marinad
  • 2 msk olja
  • 1/2 msk honung
  • 1/2 tsk mald ingefära eller riven, färsk (1/2 tsk mald ingefära motsvarar 1/2 msk riven, färsk)
  • 1/2 msk pressad citron
  • salt och peppar
Potatissalladen
  • 575 g potatis
  • 100 g haricots verts
  • 1 liten rödlök (i klyftor)
  • 1/2 dl solrosolja
  • 1/2 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk färsk körvel
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Kupongen är laddad

Valfri rapsgrisprodukt styckevara

10:- Rabatt

Scan 400-550 g

Mer info

Kupongen är laddad

Valfri rapsgrisprodukt kilovara

10:- Rabatt

Scan 500 g - 1,2 kg

Mer info