Varm fetaostsallad med lammfärsjärpar

Detta recept på varm fetaostsallad och lammfärsjärpar är en välsmakande kombination. Salladen görs av fetaostbitar och tomathalvor samt olivolja som ringlas över innan allt gräddas i ugnen till dess att osten fått en fin yta. Dekorera med färsk persilja och servera med saftiga järpar och nykokt potatis.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 3 2015

Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
Järpar
1/2 dl ströbröd
1 dl vatten
ca 500 g lammfärs
1 msk senap
1/2 tsk salt
2 krm peppar
1 msk smör
Varm fetaost
150 g fetaost
250 g gula körsbärstomater
2 tomater
1 msk olivolja
1 msk rödvinsvinäger
1 msk oregano
1/2 kruka persilja
Vitlökskräm
1 vitlöksklyfta
2 dl gräddfil
Gör så här
00:20:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2840 KJ / 680 kCal
Fett36 g
Salt2.1 g
Kolhydrater49 g
Protein37 g
Kommentarer
3 stHej hur många biffar blir det? Ska man steka biffarna så dem får en yta så tillagas dem innuti dem sista 10 min inugnen eller? Ska trsta detta recept i helgen låter gott
Ayla
Hej Ayla! Det blir ca 12 järpar och ja du ska först steka dem så de får en liten yta och sen tillaga ca 10 minuter i ugnen. Hoppas du gillar rätten. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
Jättegott! Väldigt populärt hos hela familjen, vitlökssåsen var dock lite stark. Ska absolut göra detta fler gånger
Åsa
Passade hela familjen. Bytte till klyftpotatis. Kommer att lagas flera gånger!
Anneli