Feta- och lammfärsbiffar i tomatsås

67
2
Feta- och lammfärsbiffar i tomatsås

Feta- och lammfärsbiffar i tomatsås är en tilltalande middagsmåltid som tar smaklökarna på en tripp till Medelhavet. Med ingredienser som fetaost, sambal oelek och rosmarin i kombination med lammfärsen blir denna rätt lätt en favorit. Servera med den saftiga zucchinisalladen och pasta.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 25 2015

Feta- och lammfärsbiffar i tomatsås

Ingredienser

4 portioner

Tomatsås

1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
1/2 msk honung
1 msk rödvinsvinäger
1 burk hela tomater (à 400 g)
1 köttbuljongtärning
1 dl vatten

Lammfärsbiffar

150 g fetaost
ca 500 g lammfärs
1/2 dl vatten
1 ägg
1 tsk rosmarin
1 tsk sambal oelek
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk olja

Pasta

4 port spaghetti

Zucchinisallad

1 zucchini
1/2 msk olivolja
1 tsk vinäger

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: uteslut fetaosten.
Gör äggfri: uteslut ägg. Använd pasta utan ägg.

Gör så här

Tips

Forma biffarna med rena och vattenfuktade händer. Då fastnar inte smeten. Man kan också fukta en skärbräda på vilken man lägger biffarna innan de steks.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

67

Kommentarer

Ann-christin

2021-07-31

Fantastiskt gott!

Florian

2019-08-10

Denna är klockren!! Vilka smaker! Alla proppmätta och nöjda! Enkel med! Körde Ghost pepper istället för sambal. Var toppen

Näringsvärde per portion

Energi 3375 KJ / 806 kCal
Fett 44 g
Salt 282 g
Kolhydrater 60 g
Protein 40 g
Läs mer om näringsvärden