Feta- och lammfärsbiffar i tomatsås

Feta- och lammfärsbiffar i tomatsås är en tilltalande middagsmåltid som tar smaklökarna på en tripp till Medelhavet. Med ingredienser som fetaost, sambal oelek och rosmarin i kombination med lammfärsen blir denna rätt lätt en favorit. Servera med den saftiga zucchinisalladen och pasta.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 25 2015

Ingredienser
4 portioner
Tomatsås
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
1/2 msk honung
1 msk rödvinsvinäger
1 burk hela tomater (à 400 g)
1 köttbuljongtärning
1 dl vatten
Lammfärsbiffar
150 g fetaost
ca 500 g lammfärs
1/2 dl vatten
1 ägg
1 tsk rosmarin
1 tsk sambal oelek
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk olja
Pasta
4 port spaghetti
Zucchinisallad
1 zucchini
1/2 msk olivolja
1 tsk vinäger
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: uteslut fetaosten.
Gör äggfri: uteslut ägg. Använd pasta utan ägg.
Gör så här
Tips
Forma biffarna med rena och vattenfuktade händer. Då fastnar inte smeten. Man kan också fukta en skärbräda på vilken man lägger biffarna innan de steks.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3375 KJ / 806 kCal
Fett44 g
Salt2.82 g
Kolhydrater60 g
Protein40 g
Kommentarer
Fantastiskt gott!
Ann-christin
2021-07-31Denna är klockren!! Vilka smaker! Alla proppmätta och nöjda! Enkel med! Körde Ghost pepper istället för sambal. Var toppen
Florian
2019-08-10