Feta- och lammfärsbiffar i tomatsås
Feta- och lammfärsbiffar i tomatsås är en tilltalande middagsmåltid som tar smaklökarna på en tripp till Medelhavet. Med ingredienser som fetaost, sambal oelek och rosmarin i kombination med lammfärsen blir denna rätt lätt en favorit. Servera med den saftiga zucchinisalladen och pasta.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 25 2015
Ingredienser
4 portioner
Tomatsås
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
1/2 msk honung
1 msk rödvinsvinäger
1 burk hela tomater (à 400 g)
1 köttbuljongtärning
1 dl vatten
Lammfärsbiffar
150 g fetaost
ca 500 g lammfärs
1/2 dl vatten
1 ägg
1 tsk rosmarin
1 tsk sambal oelek
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk olja
Pasta
4 port spaghetti
Zucchinisallad
1 zucchini
1/2 msk olivolja
1 tsk vinäger
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3375 KJ / 806 kCal
Fett44 g
Salt2.82 g
Kolhydrater60 g
Protein40 g
Kommentarer
Fantastiskt gott!
Ann-christin
2021-07-31Denna är klockren!! Vilka smaker! Alla proppmätta och nöjda! Enkel med! Körde Ghost pepper istället för sambal. Var toppen
Florian
2019-08-10