Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Feta- och lammfärsbiffar i tomatsås

Feta- och lammfärsbiffar i tomatsås är en tilltalande middagsmåltid som tar smaklökarna på en tripp till Medelhavet. Med ingredienser som fetaost, sambal oelek och rosmarin i kombination med lammfärsen blir denna rätt lätt en favorit. Servera med den saftiga zucchinisalladen och pasta.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 25, 2015
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tomatsås: Skala och hacka vitlök. Stek den i olivolja i en panna. Ringla över honung och vinäger. Rör ner tomater, buljongtärning och vatten. Låt småkoka ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  2. Lammfärsbiffar: Smula fetaosten. Blanda lammfärsen med vatten, hälften av fetaosten, ägg, rosmarin, sambal oelek, salt och peppar. Forma färsen till åtta pannbiffar.
  3. Bryn pannbiffarna på båda sidorna i oljan i en stekpanna och häll på tomatsåsen. Sjud under lock ca 8 minuter.
  4. Pasta: Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  5. Zucchinisallad: Hyvla zucchinin med en potatisskalare. Ringla över olivolja och vinäger, strö över resten av fetaosten och krydda med salt och peppar.
  6. Servera biffarna med pastan och zucchinisalladen.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: uteslut fetaosten.
Gör äggfri: uteslut ägg. Använd pasta utan ägg.

Tips

Forma biffarna med rena och vattenfuktade händer. Då fastnar inte smeten. Man kan också fukta en skärbräda på vilken man lägger biffarna innan de steks.

Ingredienser

Portioner: 4
Tomatsås
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • 1/2 msk honung
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 burk hela tomater (à 400 g)
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1 dl vatten
Lammfärsbiffar
  • 150 g fetaost
  • ca 500 g lammfärs
  • 1/2 dl vatten
  • 1 ägg
  • 1 tsk rosmarin
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk olja
Pasta
  • 4 port spaghetti
Zucchinisallad
  • 1 zucchini
  • 1/2 msk olivolja
  • 1 tsk vinäger
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 3375 kJ / 806 kCal