Varm fetaostsallad med lammfärsjärpar
Detta recept på varm fetaostsallad och lammfärsjärpar är en välsmakande kombination. Salladen görs av fetaostbitar och tomathalvor samt olivolja som ringlas över innan allt gräddas i ugnen till dess att osten fått en fin yta. Dekorera med färsk persilja och servera med saftiga järpar och nykokt potatis.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 3 2015
Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
Järpar
1/2 dl ströbröd
1 dl vatten
ca 500 g lammfärs
1 msk senap
1/2 tsk salt
2 krm peppar
1 msk smör
Varm fetaost
150 g fetaost
250 g gula körsbärstomater
2 tomater
1 msk olivolja
1 msk rödvinsvinäger
1 msk oregano
1/2 kruka persilja
Vitlökskräm
1 vitlöksklyfta
2 dl gräddfil
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2840 KJ / 680 kCal
Fett36 g
Salt2.1 g
Kolhydrater49 g
Protein37 g
Kommentarer
Hej hur många biffar blir det? Ska man steka biffarna så dem får en yta så tillagas dem innuti dem sista 10 min inugnen eller? Ska trsta detta recept i helgen låter gott
Ayla
2023-08-29Hej Ayla! Det blir ca 12 järpar och ja du ska först steka dem så de får en liten yta och sen tillaga ca 10 minuter i ugnen. Hoppas du gillar rätten. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-08-30Jättegott! Väldigt populärt hos hela familjen, vitlökssåsen var dock lite stark. Ska absolut göra detta fler gånger
Åsa
2015-02-23Passade hela familjen. Bytte till klyftpotatis. Kommer att lagas flera gånger!
Anneli
2015-01-18