Lammfärsbiffar med morotstzatziki

19
1
Lammfärsbiffar med morotstzatziki

Kvällens middag är inspirerad av Grekland. Smaksätt lammfärsen med dijonsenap och oregano innan du formar till biffar och steker. Servera med morotstzatzikin, vildris och paprika i vinägrett.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2018

Lammfärsbiffar med morotstzatziki

Ingredienser

4 portioner

Tzatziki

1/2 påse morötter (à 500 g)
1 vitlöksklyfta
1 msk sesamfrö
2 dl matyoghurt
salt
svartpeppar
4 port vildris

Biffar

1/2 dl ströbröd
1 dl vatten
ca 500 g lammfärs
1/2 tsk salt
1 ägg
1 tsk oregano
1 msk senap
1 msk olja

Paprika

1 röd paprika
1 gul paprika
1/2 msk olivolja
2 tsk rödvinsvinäger

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein) eller po-fiber.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: uteslut ägget.

Gör så här

Tips

Stek gärna morötterna och vitlöken i lite olja. Låt svalna och blanda sen med yoghurten.

Vad tyckte du om receptet?

19

Kommentar

Marsha

2020-11-14

Jätte gott.

Näringsvärde per portion

Energi 2565 KJ / 613 kCal
Fett 24 g
Salt 3 g
Kolhydrater 61 g
Protein 35 g
Läs mer om näringsvärden