Lammfärsbiffar med morotstzatziki
Kvällens middag är inspirerad av Grekland. Smaksätt lammfärsen med dijonsenap och oregano innan du formar till biffar och steker. Servera med morotstzatzikin, vildris och paprika i vinägrett.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2018
Ingredienser
4 portioner
Tzatziki
1/2 påse morötter (à 500 g)
1 vitlöksklyfta
1 msk sesamfrö
2 dl matyoghurt
salt
svartpeppar
4 port vildris
Biffar
1/2 dl ströbröd
1 dl vatten
ca 500 g lammfärs
1/2 tsk salt
1 ägg
1 tsk oregano
1 msk senap
1 msk olja
Paprika
1 röd paprika
1 gul paprika
1/2 msk olivolja
2 tsk rödvinsvinäger
För alla
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein) eller po-fiber.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: uteslut ägget.
Gör så här
Tips
Stek gärna morötterna och vitlöken i lite olja. Låt svalna och blanda sen med yoghurten.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2565 KJ / 613 kCal
Fett24 g
Salt3 g
Kolhydrater61 g
Protein35 g
Kommentarer
Väldigt gott, morottzazikin var godare än vanlig tzatziki. Ett recept som återanvänds! / Gunnar
Gunnar
2023-09-16Supergoda lammfärsbiffar, det här receptet följer vi fler gånger.
Carina
2023-01-22Jättegott! Gjorde biffarna utan ströbröd och vatten då vi inte hade ströbröd hemma. Blev saftiga och goda, passade bra ihop med morotststzatzikin
Emy
2022-10-06