Lammfärsbiffar med morotstzatziki
Kvällens middag är inspirerad av Grekland. Smaksätt lammfärsen med dijonsenap och oregano innan du formar till biffar och steker. Servera med morotstzatzikin, vildris och paprika i vinägrett.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2018
Ingredienser
4 portioner
Tzatziki
1/2 påse morötter (à 500 g)
1 vitlöksklyfta
1 msk sesamfrö
2 dl matyoghurt
salt
svartpeppar
4 port vildris
Biffar
1/2 dl ströbröd
1 dl vatten
ca 500 g lammfärs
1/2 tsk salt
1 ägg
1 tsk oregano
1 msk senap
1 msk olja
Paprika
1 röd paprika
1 gul paprika
1/2 msk olivolja
2 tsk rödvinsvinäger
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2565 KJ / 613 kCal
Fett24 g
Salt3 g
Kolhydrater61 g
Protein35 g
Kommentarer
Kan man använda jasminris istället för vildris?
Sandra
2024-12-04Hej Sandra! Ja, det går ju bra men det blir ju en lite mer asiatisk smak på det hela då. Annars funkar ju vanligt långkornigt och basmatiris fint också. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-12-04Varför har ni ändrat i receptet? jag vill ha det ursprungliga receptet.
Åsa
2024-10-11Hej Åsa! Receptet har varit det samma sen 2018 när det kom ut i matkassen. Du kanske har blandat ihop några lammfärsbiffar? Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-10-14Väldigt gott, morottzazikin var godare än vanlig tzatziki. Ett recept som återanvänds! / Gunnar
Gunnar
2023-09-16