Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Lammfärsbiffar med morotstzatziki

Kvällens middag är inspirerad av Grekland. Smaksätt lammfärsen med dijonsenap och oregano innan du formar till biffar och steker. Servera med morotstzatzikin, vildris och paprika i vinägrett.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 13, 2018
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tzatziki: Skala och riv morötter och vitlök. Blanda med resten av ingredienserna och smaka av med salt och peppar.
  2. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Biffar: Häll ströbröd och vatten i en bunke och låt stå några minuter. Blanda ner lammfärs, salt, ägg, oregano och senap. Forma färsen till små pannbiffar.
  4. Stek pannbiffarna i oljan ca 12 minuter. Vänd då och då.
  5. Paprika: Dela, kärna ur och skär paprikorna i bitar. Ringla över olivolja och vinäger och krydda med salt och peppar.
  6. Servera lammfärsbiffarna med tzatziki, paprika och ris.

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein) eller po-fiber.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: uteslut ägget.

Tips

Stek gärna morötterna och vitlöken i lite olja. Låt svalna och blanda sen med yoghurten.

Ingredienser

Portioner: 4
Tzatziki
  • 1/2 påse morötter (à 500 g)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk sesamfrö
  • 2 dl matyoghurt
  • salt
  • svartpeppar
  • 4 port vildris
Biffar
  • 1/2 dl ströbröd
  • 1 dl vatten
  • ca 500 g lammfärs
  • 1/2 tsk salt
  • 1 ägg
  • 1 tsk oregano
  • 1 msk senap
  • 1 msk olja
Paprika
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 1/2 msk olivolja
  • 2 tsk rödvinsvinäger
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2565 kJ / 613 kCal