Lammfärsbiffar med morotstzatziki

9
1
Lammfärsbiffar med morotstzatziki

Kvällens middag är inspirerad av Grekland. Smaksätt lammfärsen med dijonsenap och oregano innan du formar till biffar och steker. Servera med morotstzatzikin, vildris och paprika i vinägrett.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2018

Lammfärsbiffar med morotstzatziki

Ingredienser

4 portioner

Tzatziki

1/2
påse morötter (à 500 g)
1
vitlöksklyfta
1 msk
sesamfrö
2 dl
matyoghurt
-
salt
-
svartpeppar
4
port vildris

Biffar

1/2 dl
ströbröd
1 dl
vatten
ca 500 g
lammfärs
1/2 tsk
salt
1
ägg
1 tsk
oregano
1 msk
senap
1 msk
olja

Paprika

1
röd paprika
1
gul paprika
1/2 msk
olivolja
2 tsk
rödvinsvinäger

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein) eller po-fiber.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: uteslut ägget.

Gör så här

Tips

Stek gärna morötterna och vitlöken i lite olja. Låt svalna och blanda sen med yoghurten.

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentar

Marsha

11/14/2020

Jätte gott.

Näringsvärde per portion

Energi 2565 KJ / 613 kCal
Fett 24 g
Salt 3 g
Kolhydrater 61 g
Protein 35 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept