Varm fetaost- och tomatpasta med spenat
Hur smart är inte det här receptet? Rätter som görs i ugnen ger möjlighet till att under tiden plocka undan i köket. Goda ingredienser så som tomater och fetaost blandas med vitlök, honung och sambal innan de mosas ihop till en smakrik kräm och serveras med pasta.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2024
Ingredienser
4 portioner
1 rödlök
350 g småtomater
3 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
2 tsk honung
1/2 tsk sambal oelek
1 tsk torkad timjan
salt
peppar
150 g fetaost
4 port pasta (gärna lumaconi)
150 g haricots verts (bönor)
1 förp kokta gröna linser (à 380 g)
65 g babyspenat
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2340 KJ / 559 kCal
Fett20 g
Salt2 g
Kolhydrater70 g
Protein21 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer