Tagliatelle med lins- och basilikasås

5
2
Tagliatelle med lins- och basilikasås

Kombinationen röda linser och tomatsås passar utmärkt ihop. Och ännu mera när de får sällskap av lite basilika och soltorkade tomater. Pastan som äts till är en färsk pasta med smak av persilja och vitlök. Toppa gärna rätten med rostade hasselnötter för lite extra crunch innan servering.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 25 2021

Tagliatelle med lins- och basilikasås

Ingredienser

4 portioner
1
förp pastasås chili (à 390 g)
4 dl
vatten
1/2
grönsaksbuljongtärning
1 1/2 dl
torra röda linser
150 g
haricots verts (bönor)
2
förp färsk pasta (gärna pappardelle persilja/vitlök)
20 g
färsk basilika
1
förp strimlade soltorkade tomater (à 200 g)
-
salt
-
peppar
1 dl
rostade hasselnötter
65 g
mâchesallad

För alla

Kontrollera noga innehållet i pastasåsen och buljongen.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.



Gör så här

Tips

Spar oljan ifrån tomaterna att använd till stekning eller dressing till exempel.

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Hanna

2020-07-30

Gott och mättande!

Sanna

2020-07-28

Super gott

Näringsvärde per portion

Energi 2090 KJ / 500 kCal
Fett 22 g
Salt 5 g
Kolhydrater 50 g
Protein 17 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept